Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gizemli tehlike! NASA güvenlik riskini duyurdu: Yüksek tehdit seviyesine ulaştı!

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gizemli tehlike! NASA güvenlik riskini duyurdu: Yüksek tehdit seviyesine ulaştı!

Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) perşembe günü yayınlamış olduğu raporda NASA ' İstasyonda 'çatlaklar ve hava sızıntıları' yaşadığını açıkladı. Raporda 'en önemli güvenlik riski' olarak kabul edilirken sızıntıların engellenmesi için Rusya'nın bulunduğu bölümün kapatılması gerektiğini açıkladı. Ancak Rus yetkililer ise yaşananlara sıcak bakmadığı ve durumu kabul etmediklerini açıkladı.

Dünya

29.09.2024, 17:21

2019 yılından beri Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki tünelde sızıntı keşfettiklerini 2021 yılında ise resmi belgelere not edildiği ortaya çıkmıştı. NASA, şubat ayında ise 'sızıntı oranında artış' gözlemlediklerini belirterek, sızıntının nedenini araştırdıklarını açıkladı.

Mars yolculuğu başlıyor! Elon Musk'tan çılgın proje: 5 Starship roketi gönderecek ama tek engel ABD seçimini kazanacak kişinin kim olacağı Mars yolculuğu başlıyor! Elon Musk'tan çılgın proje: 5 Starship roketi... Haberi Görüntüle

ULUSLARARASI UZAY İSTASYONU'NDA BÜYÜK TEHLİKE

Amerika, sızıntının tespiti için Rus uzay programı Roscosmos ile işbirliği yapmaya başladıklarını belirterek, "her iki kurumun da şu anda iç ve dış kaynaklara odaklandığı" bilgisi paylaşıldı. Ars Technica'nın haberinde ise, Rusların sızıntıların etrafındaki ambar alanını kapatmaları gerektiği ve üç kenetlenme portuyla bölümü bırakmaları gerekiyor.

Sadece Nasrallah değil halefi Safiyuddin de hedef alındı: Hizbullah'tan açıklama geldi Sadece Nasrallah değil halefi Safiyuddin de hedef alındı: Hizbullah'tan açıklama... Haberi Görüntüle

RUSLAR İŞBİRLİĞİNE YANAŞMADI

Geçtiğimiz haziran ayında ise sızıntının arttığı ve en yüksek tehdit seviyesine ulaştığı bilgisi paylaşıldı. Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) yetkilileri ve Roscosmos yetkilileri ise sızıntıları önlemek amacıyla bir araya gelerek, "sızıntı oranı savunulamaz bir seviyeye ulaşmadan önce" işleri kontrol altın almaları gerektiğini belirtti. Ancak iki ülkenin yetkilileri ise herhangi bir anlaşmaya varamadı.

NASA ISS'nin ömrü konusunda endişelerini belirtirken 2030 yılından sonra dayanamayabileceği konusunda endişeli.

Son dakika... İran dini lideri Hamaney'den İsrail'e tehdit: 'Haniye'nin intikamı yakın' Son dakika... İran dini lideri Hamaney'den İsrail'e tehdit: 'Haniye'nin intikamı... Haberi Görüntüle

NASA BOEİNG'E GÜVENİYOR

ISS'yi üreten Boeing şirketine güvenen NASA ise, ''Boeing'in bu nihai sertifikasyonu, en muhafazakar kullanım ömrü sonu zaman çizelgesini geliştirmek için maksimum kullanımın ötesinde kullanım ve yıpranma seviyelerinde sağlam testler, tahminler ve analizler yoluyla yapma becerisine güvendiklerini belirttiler" şeklinde raporda konuya açıklık getirdi.

Geçtiğimiz günlerde ise Boeing şirketi bir dizi skandala imza atmış uzaya gönderilen ve aylardır mahsur kalan astornot Butch Wilmore ve Suni Williams Boeing'in Starliner aracındaki sorunlar ve helyum sızıntısı nedeniyle uzayda yaşam savaşı vermeye devam ediyor. 

Yaşanan havacılık krizleri sonrasında da şirket üst düzey yöneticisini görevden almıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading