Yandex Metrica

Ünlü milyarder dahil 6 kişiye mezar olan yat faciası sonrası flaş sözler: İşkence 16 dakika sürdü

Ünlü milyarder dahil 6 kişiye mezar olan yat faciası sonrası flaş sözler: İşkence 16 dakika sürdü

İtalya'da fırtınada batan yat 6 kişiye mezar olurken Bayesian’ı inşa eden tersanenin sahibi Giovanni Costantino, hortum sebebiyle battığı belirlenen geminin kaptanını faciadan sorumlu tuttu.

Dünya

23.08.2024, 15:20

İtalya'da tekne faciasının yankıları devam ederken tersanenin sahibi Giovanni Costantino'dan dikkat çeken bir çıkış geldi ve kaptanı suçladı.

İtalya'nın Sicilya Adası'nın kuzey sahilindeki Porticello açıklarında 19 Ağustos'ta lüks bir yatın fırtınadan dolayı battı.

İngiliz milyarder Mike Lynch, Morgan Stanley International Başkanı Jonathan Bloomer ve ünlü avukat Chris Morvillo da dahil olmak üzere 6 kişi tekne faciasında hayatını kaybetti.

İtalya'da batan teknede kayıplar arasıda bulunan İngiliz milyarder girişimci Mike Lynch, "İngiltere'nin Bill Gates'i" olarak biliniyordu.

Biden'dan İsrail'in Ayşenur Eygi'yi katletmesine ilişkin akla ziyan açıklama: 'Kurşun yerden sekerek kaza ile vurmuş' Biden'dan İsrail'in Ayşenur Eygi'yi katletmesine ilişkin akla ziyan açıklama: 'Kurşun... Haberi Görüntüle

KAPTANIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Böylesine lüks bir yatın nasıl çok kısa sürede battığı sorgulanmaya devam ederken fırtına sırasında geminin en az iki kapısının açık kaldığı ve buradan kolay şekilde su almış olabileceği en sık dile getirilen senaryo olarak öne çıkıyor.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında "Bayesian" yatının kaptanı 51 yaşındaki James Catfield, salı günü 2 saat boyunca savcılıkta ifade verdi. Kaptan, burada fırtınanın öngörülemez ve aniden geliştiğini söyledi.

Hollanda'daki üniversitelerde Filistin eylemleri tekrar başladı: Rotterdam Erasmus Üniversitesi'nden iyi haber Hollanda'daki üniversitelerde Filistin eylemleri tekrar başladı: Rotterdam Erasmus Üniversitesi'nden iyi... Haberi Görüntüle

İTALYAN CEO KONUŞTU: HER ŞEY ÖNGÖRÜLEBİLİRDİ

2008 yılında "Bayesian" yatını yapan The Italian Sea Group firmasının kurucusu ve üst yöneticisi Giovanni Constantino ise Corriere della Sera gazetesine konuştu. İtalyan CEO, verdiği demeçte "Yapılan her şey, çok uzun bir hata zincirini ortaya koyuyor. İnsanlar kabinlerde olmamalıydı, yat demirli olmamalıydı. Mürettebat neden yaklaşan fırtınadan habersizdi? Yolcular, fırtınanın beklenmedik bir şekilde, aniden geldiğini söylediler. Bu doğru değil. Her şey öngörülebilirdi. Şu anda önümde hava durumuyla ilgili haritalar var." ifadelerini kullandı.

ABD'li senatörden Yahya Sinvar'a ölüm tehdidi: Kasım Süleymani'yi hatırlattı ABD'li senatörden Yahya Sinvar'a ölüm tehdidi: Kasım Süleymani'yi hatırlattı Haberi Görüntüle

''İŞKENCE 16 DAKİKA SÜRDÜ''

İtalyan CEO, ayrıca lüks yatı "batmaz" olarak tanımlarken, "Tabii su almadığı sürece. Başka bir açıklaması yok. Kesin olan şu ki, Palermo'daki olay, doğru manevralar yapılsaydı ve geminin dengesini bozan durumlar olmasaydı, sıfır risk oluştururdu. İşkence 16 dakika sürdü. Bazı bilim adamlarının söylediği gibi bir dakika içinde değil. 16 dakika içinde battı. Bunu grafiklerden, Otomatik Tanımlama Sistemi takip çizelgesinden görebilirsiniz” yorumunu yaptı.

Aynı zamanda Bayesian’ın inşa edildiği Perini Navi tersanesinin sahibi olan İtalyan Sea Group'un kurucusu Costantino, hortum sebebiyle battığı belirlenen Bayesian’ın kaptanını faciadan sorumlu tuttu.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading