Yandex Metrica

Ürdün'de ABD üssü vuruldu! ABD'li senatörden açık çağrı: İran'ı vuralım!

Ürdün'de ABD üssü vuruldu! ABD'li senatörden açık çağrı: İran'ı vuralım!

Ürdün'de Suriye sınırına yakın bir bölgedeki ABD üssüne yapılan silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısında en az 3 ABD askeri öldü. Saldırıda, en az 25 ABD askeri yaralandı.ABD Başkanı Joe Biden saldırıyı İran destekli militan grupların yaptığını ve uygun zamanda hesabının sorulacağını söylerken ABD'li senatörler Suriye-Ürdün sınırında üç ABD askerini öldürmesinin ardından İran'a doğrudan saldırı çağrısında bulundu.

Dünya

08.02.2024, 16:27

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün’ün Suriye sınırında bir ABD karakoluna SİHA ile yapılan saldırıda 3 ABD askerinin öldürüldüğünü en az 25 askerin yaralandığını bildirdi. Saldırının ardından ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "ABD güçlerine yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz." ifadesini kullandı.

Blinken'dan Aliyev'e telefon! Barışa engel Ermenistan Anayasası ve Minsk Grubu'nun feshi görüşüldü Blinken'dan Aliyev'e telefon! Barışa engel Ermenistan Anayasası ve Minsk Grubu'nun... Haberi Görüntüle

DORĞUDAN SALDIR ÇAĞRISI 

ABD'li senatörler Suriye-Ürdün sınırında üç ABD askerini öldürmesinin ardından İran'a doğrudan saldırı çağrısında bulundu. Texas'tan John Cornyn, X'te "Tahran'ı hedef alın" paylaşımını yaptı. Daha sonra İslam Devrim Muhafızları Birliği'ne (IRGC) yönelik saldırıları kastettiğini ve bunun "savaşla değil caydırıcılıkla ilgili" olacağını açıkladı.

 

Son dakika... Biden'dan BM'de veda konuşması: Tarihte bir kırılma noktasındayız Son dakika... Biden'dan BM'de veda konuşması: Tarihte bir kırılma noktasındayız Haberi Görüntüle

"İRAN İÇİNDEKİ ÖNEMLİ HEDEFLERİ VURALIM"

Güney Carolina'dan Lindsey Graham, Başkan Biden'ı, yine "caydırıcılık" amacıyla, "İran içindeki önemli hedefleri vurmaya" çağırdı. Arkansas'tan Tom Cotton, "hem İran'da hem de Orta Doğu'da İran'ın terörist güçlerine karşı yıkıcı bir askeri misilleme" görmek istediğini söyledi. Mississippi'den Roger Wicker ayrıca "İran hedeflerine ve liderlerine doğrudan saldırılması" çağrısında bulunurken, Iowa'dan Chuck Grassley  "Başkan Biden sonunda İran'a karşı kararlı bir eyleme geçecek mi?" ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading