Ürdün'de binlerce kişi sokağa döküldü! Ey Hizbullah ve ey Kassam. İntikam, intikam sloganları atıldı...

Ürdün'de binlerce kişi sokağa döküldü! Ey Hizbullah ve ey Kassam. İntikam, intikam sloganları atıldı...

Ürdün'de binlerce kişi sokağa döküldü. Gazze Şeridi'ndeki sivillere destek vermek ve Lübnan halkıyla dayanışma içinde olduklarını göstermek için gösteri yapıldı. 

Dünya

04.10.2024, 17:53

Ulusal Direnişi Destekleme Forumu'nun çağrısıyla Ürdün'ün başkenti Amman'da binlerce kişi siyonist rejim alehine slogan attı. Amman'daki Hüseyni Camisi önünde bir araya gelen binlerce kişi, camiden yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Nahil Meydanı'na zafer meydanına yürüdü. 

EYLEMCİLER ZAFER NİDALARI ATTI 

"7 Ekim zaferin müjdecisidir" sloganıyla düzenlenen gösteriye katılanlar, "Ey direniş savaşçısı, bak ve gör. Sana aleni bir şekilde biat ettik" ve "Kassam tekrar geldi" ve "Kılıcı kılıcın yanına koy. Muhammed Dayf'ın adamlarına selam olsun" ve “Ey Hizbullah ve ey Kassam. İntikam, intikam" gibi sloganlar attı.

BARIŞ VE ADALET ÇAĞRISI YAPILDI 

Şehir merkezinde toplanan kalabalık, Filistin ve Lübnan bayrakları taşıyarak sloganlar attı. Göstericiler, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekerken, bölgede barış ve adalet çağrısında bulundu.

ULUSLARARASI TOPLUM FİLİSTİN HALKININ HAKLARINI KORUMALI 

Gösteriye katılanlar, Gazze'deki sivil halkın maruz kaldığı saldırılara tepki gösterirken, Lübnan'da artan gerilimle ilgili de dayanışma mesajları verdiler. Bazı protestocular, uluslararası toplumu Filistin halkının haklarını koruma konusunda daha aktif bir rol oynamaya çağırdı.

NE OLMUŞTU? 

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 802 Filistinli öldü, 96 bin 844 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading