Ürdün'den yalanlama: 'ABD'nin saldırılarına katılmadık'

Ürdün'den yalanlama: 'ABD'nin saldırılarına katılmadık'

Ürdün Silahlı Kuvvetlerinden adı açıklanmayan bir yetkili, ABD Irak'taki gruplara yönelik düzenlediği hava saldırısına destek verdiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Dünya

05.02.2024, 20:32

Ürdün resmi haber ajansı PETRA, Ürdün Silahlı Kuvvetlerinden adı açıklanmayan bir yetkilinin sözlerine yer verdi. Ürdünlü yetkili, ABD'nin Irak'taki gruplara yönelik saldırılarına kendilerinin destek verdiğine dair çıkan haberlerin doğru olmadığını,  kardeş Irak'ın egemenliğine saygılı olduklarını belirtti. Vatandaşlardan sosyala medya mecralarında dolaşan dedikodulara inanmamalarını isteyen askeri kaynak, ülkesinin Irak'taki saldırılara katılımını yalanlarken, Suriye’deki saldırılara ilişkin bir yorum yapmadı.

ABD'nin Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği hava saldırılarının ardından sosyal medyada, hava saldırılarına Ürdün Silahlı Kuvvetlerine ait F16 uçaklarının da katıldığı iddia edilmişti.

Türkiye işini zaten kendi halletti... Eski İtalya Başbakanı Massimo D'Alema'dan tarihi ama etkisiz itiraf: Türkiye işini zaten kendi halletti... Eski İtalya Başbakanı Massimo D'Alema'dan... Haberi Görüntüle

ABD'NİN SALDIRILARI

Suriye ve Irak'ta İran'ın desteklediği milisler ve Yemen'deki Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki amacıyla ABD ve İsrail'e ait hedeflere füze ve insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlemeye başlamıştı.

Irak'taki milisler, 28 Ocak'ta Ürdün-Suriye sınırında ABD'nin askeri üssünü kamikaze insansız hava araçlarıyla vurmuş, saldırıda 3 ABD askeri ölmüş 40'tan fazla kişi de yaralanmıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, 28 Ocak'taki saldırıya karşılık, gece Irak ve Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusuna ve ona bağlı milis güçlere ait toplam 85 hedefe hava saldırıları düzenlediğini duyurmuştu.

ABD güçleri, ayrıca Yemen'deki hedefleri de vurduğunu bildirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading