USS Abraham Lincoln rotayı Ortadoğu'ya kırdı: Katilin imdadına yine ABD koştu: Sinsi plan devrede

USS Abraham Lincoln rotayı Ortadoğu'ya kırdı: Katilin imdadına yine ABD koştu: Sinsi plan devrede

Katil İsrail'e destek yine ABD'den geldi. ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile telefonda görüştü. İsrail'in güvenliği için ABD'nin "her türlü adımı atacağını" belirten Austin, nükleer yakıtla çalışan ve F-35C savaş uçaklarıyla donanımlı USS Abraham Lincoln'ün de Ortadoğu'da sorumlu olduğu alana gidişini hızlandırma talimatını verdiğini aktardı.

Dünya

12.08.2024, 17:50

İsrail'in güvenliği için ABD'nin "her türlü adımı atacağını" belirten Austin, nükleer yakıtla çalışan ve F-35C savaş uçaklarıyla donanımlı USS Abraham Lincoln'ün de Ortadoğu'da sorumlu olduğu alana gidişini hızlandırma talimatını verdiğini aktardı.

Austin ayrıca, USS Georgia denizaltısını da ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığına ait bölgeye gönderdiğini ifade etti. Gallant ve Austin, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını, ateşkes görüşmelerini ve Hizbullah'ın faaliyetlerini ele aldı.

İsrail'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlediği hava saldırısının ardından Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğramasıyla bölgede tansiyon yükselmişti.

Haniye suikastından İsrail'i sorumlu tutan İran ve Lübnan Hizbullahı'ndan Tel Aviv'e misilleme tehdidi gelmişti.

Savaşın seyrini sıraladı! Hizbullah dikkat çeken yeni açıklama: Düşmana zarar verme aşamasına geçtik! Savaşın seyrini sıraladı! Hizbullah dikkat çeken yeni açıklama: Düşmana zarar... Haberi Görüntüle

USS ABRAHAM LİNCOLN GEMİSİNİN ÖZELLİKLERİ

16. ABD Başkanı Abraham Lincoln'ün adını taşıyan bu Nimitz sınıfı uçak gemisi ABD donanmasının en güçlü gemilerinden biri. 1984 yılında inşasına başlanan ve 1988'de denize indirilen USS Abraham Lincoln, 1989 yılında hizmete girdi.

332.8 metre uzunluğa ve 76.8 metre genişliğe sahip ve 100,000 ton ağırlığındaki gemi, 41 feet (12.5 metre) su çekimiyle okyanusların derinliklerinde bile rahat hareket kabiliyetine sahip.

2 Westinghouse A4W nükleer reaktör ve 4 şaftlı tahrik sistemi ile donatılan USS Abraham Lincol motor sistemi sayesinde 30 knotun (56 km/h) üzerinde bir hıza ulaşabiliyor ve neredeyse sınırsız bir menzil sunarak uzun bir süre yakıt ikmali yapmadan operasyonlara devam edebiliyor.

Macron'un sinsi planı! İsrail'e silah ambargosu çağrında bulunmuştu: Siyasi manevranın arkasından Türkiye hazımsızlığı çıktı Macron'un sinsi planı! İsrail'e silah ambargosu çağrında bulunmuştu: Siyasi manevranın... Haberi Görüntüle

MÜRETTEBAT VE HAVA KANADI

USS Abraham Lincoln, yaklaşık 5,000 kişilik mürettebat kapasitesine sahip. Bu sayı, hem gemi personelini hem de hava kanadı ekibini kapsıyor. Gemi 90'dan fazla uçağı barındırabiliyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading