Yandex Metrica

USS Wasp saldırı gemisi rotayı Akdeniz'e kırdı: 2.200 asker ile boğazı geçti! Savaş çanları bangır bangır çalıyor

USS Wasp saldırı gemisi rotayı Akdeniz'e kırdı: 2.200 asker ile boğazı geçti! Savaş çanları bangır bangır çalıyor

Gazze'deki İsrail soykırımının en büyük destekçisi olan ABD, USS Wasp saldırı gemisini ve Deniz Piyadelerini Doğu Akdeniz'e gönderiyor. Bu hamle, İsrail ile Hizbullah arasındaki gerginliğin arttığı bir ortamda ABD'ye seçenekler sunacak.

Dünya

28.06.2024, 23:16

ABD Donanması amfibi saldırı gemisi USS Wasp ve içindeki denizciler, Lübnan sınırı boyunca Hizbullah ile İsrail arasında gerilim artmaya devam ederken, caydırıcı olmak ve ABD ordusuna seçenekler sunmak üzere Doğu Akdeniz'e gönderiliyor.

Yetkililer, geminin hareketinin ABD'nin Lübnan'daki Amerikan vatandaşlarını çıkarmayı planladığının bir göstergesi olmadığını, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırının ardından USS Bataan amfibi gemisi ve USS Gerald Ford uçak gemisinin konuşlandırılmasına benzer şekilde caydırıcılık amacıyla hareket ettiğini vurguladı.

ABD'li yetkililer, halihazırda Avrupa'ya planlanan konuşlandırmada olan Wasp'ın Doğu Akdeniz'e doğru geçişinin, Hamas ile İsrail arasındaki savaşın daha geniş bir bölgesel çatışmaya dönüşmesini engellemeye hizmet edeceğini söyledi.

Selanik'te çıplak bisiklet yarışı: Tuhaf eylemin 17.si de olaysız tamamlandı Selanik'te çıplak bisiklet yarışı: Tuhaf eylemin 17.si de olaysız tamamlandı Haberi Görüntüle

2.200 PİYASA AKDENİZ'E

Yetkililerden biri, geminin hareketinin "caydırıcılık amacıyla ve bölgesel istikrarı desteklemek amacıyla yapıldığını" söyledi. Wasp'a, Akdeniz'de halihazırda görev yapan USS Oak Hill de Doğu Akdeniz'de katılacak. Wasp'ın Amfibi Hazır Grubu'nu oluşturan üçüncü gemi olan USS New York, yakında Doğu Akdeniz'deki diğer iki gemiye katılacak. ABD'li bir yetkili söyledi.

Amfibi Hazırlık Grupları ve gemideki 2.200 Deniz Piyadesi, çatışma bölgelerinden çok sayıda Amerikan vatandaşının tahliyesi de dahil olmak üzere çok çeşitli görevler için eğitilmiştir.

Wasp şu anda AV-8 Harrier jetleri ve helikopterlerle donatılmış durumda, ancak uzun mesafelerde personel taşıyabilen ve normalde çok sayıda insanı taşımak için kullanılan eğimli rotorlu MV-22 Osprey uçağını şu anda taşımıyor.

İki bölge daha ele geçirildi: Harkiv ve Donetsk güç kaybediyor İki bölge daha ele geçirildi: Harkiv ve Donetsk güç kaybediyor Haberi Görüntüle

LÜBNAN-İSRAİL SAVAŞI AN MESELESİ

Başka bir ABD'li yetkili, Wasp'ın Doğu Akdeniz'e doğru hareketinin amacının Amerikalı liderlere seçenekler sunmak olduğunu vurguladı. ve geminin ve Deniz Piyadelerinin Amerikan vatandaşlarının Lübnan'dan ayrılmasına yardım etme yönünde herhangi bir karar alınmadığını söyledi.

Son haftalarda İsrail ile Lübnan sınırında İsrail ve Hizbullah güçleri arasında yaşanan çatışmalar tırmanırken, İsrail'in yakında ikinci bir savaşa girebileceği yönündeki endişeler artıyor. 

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant Salı günü gazetecilere "İsrail sınırında Hizbullah birliklerini ve askeri oluşumlarını kabul etmeyeceğiz Kuzey topluluklarımıza yönelik tehditleri kabul etmeyeceğiz." dedi.

"Halkımızı korumak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" diye ekleyen Gallant, "Savaşa girmek istemiyoruz çünkü bu İsrail için iyi değil." ifadelerini kullandı.

ABD basınında Altay tankı rüzgarı: Kendi sınıfının zirvesin ABD basınında Altay tankı rüzgarı: Kendi sınıfının zirvesin Haberi Görüntüle

USS WASP BOĞAZDAN GEÇTİ

USS Wasp, Mayıs ayında ABD'den ayrılıp Avrupa'daki Altıncı Filo'nun operasyon alanına konuşlandırılan 24. Deniz Seferi Birimi'nden (MEU) 2.200 Denizcinin çoğunu taşıyor. 24. MEU'dan kalan Denizciler USS Oak Hill ve USS New York'a dağıtılmış durumda.

ABD Donanması, Perşembe günü Wasp'ın Baltık Denizi'nde katıldığı büyük bir tatbikatın ardından Cebelitarık Boğazı'nı geçerek Akdeniz'e girdiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

1

2

1

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading