Yandex Metrica

Uzayda Gerilim: İki astronot uzayda mahsur kaldı! Peki nasıl dönecekler?

Uzayda Gerilim: İki astronot uzayda mahsur kaldı! Peki nasıl dönecekler?

Uzay'da ilginç gerilim! Boeing, Starliner sorunlarını analiz eden iki ABD astronotu uzayda mahsur kaldı.

Dünya

26.06.2024, 18:50

Boeing'in karşı karşıya olduğu kriz artık Uzay'da: Şirketin Starliner uzay aracı iki astronotla birlikte şu anda Dünya atmosferinin dışında "sıkışmış durumda". Sekiz günlük bir göreve başladıktan sonra Amerikalı astronotlar Sunita "Suni" Williams ve Barry "Butch" Wilmore, mühendisler Starliner'ın sorunlarını çözerken bir ayın büyük bir kısmını Uluslararası Uzay İstasyonuna bağlı uzay kapsülünde geçirdiler.

Yunanistan'dan 'vize' provokasyonu! Türk vatandaşlarını adaya almadılar Yunanistan'dan 'vize' provokasyonu! Türk vatandaşlarını adaya almadılar Haberi Görüntüle

DÜNYAYA NE ZAMAN DÖNECEKLER?

Astronotların Dünya'ya tam olarak ne zaman dönebilecekleri henüz bilinmiyor . Bir Boeing sözcüsü Guardian'a, "dönüş tarihini 24 Haziran Pazartesi ve 2 Temmuz Salı günü planlanan iki uzay yürüyüşünün ardından ayarladıklarını" ve "şu anda geri dönüş için bir tarihlerinin olmadığını ve uzay yürüyüşlerinden sonraki fırsatları değerlendireceklerini" söyledi.

Sözcü ayrıca "yörüngede bol miktarda malzeme bulunması ve istasyon programının Ağustos ortasına kadar nispeten açık olması nedeniyle mürettebatın istasyonu terk etme konusunda herhangi bir baskı altında olmadığını" belirtti.

Hollanda'dan İsrail'e UCM suçlaması: İsrail Büyükelçisi Bakanlığa çağırıldı Hollanda'dan İsrail'e UCM suçlaması: İsrail Büyükelçisi Bakanlığa çağırıldı Haberi Görüntüle

HELYUM SORUNU

Starliner, sırasıyla 6 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde gerçekleşen iki başarısız fırlatmanın ardından 5 Haziran'da Florida'daki Cape Canaveral Uzay İstasyonundan uzaya fırlatıldı.

Programın bir yıl gerisinde kalan ve bütçeyi 1,5 milyar dolar aşan NASA-Boeing misyonu, resmi lansmanından çok önce, esas olarak tepki kontrol iticileri ve helyum sızıntıları nedeniyle sorunlarla karşılaştı.

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading