Yandex Metrica

Uzayda ilk sivil yürüyüşü başlıyor! Polaris Dawn'ın bu hafta fırlatılması bekleniyor

Uzayda ilk sivil yürüyüşü başlıyor! Polaris Dawn'ın bu hafta fırlatılması bekleniyor

İlk sivil uzay yürüyüşünü gerçekleştirmeyi amaçlayan özel bir uzay görevi olan Polaris Dawn'ın bu hafta içerisinde uzaya Falcon 9 roketiyle fırlatılması bekleniyor.  

Dünya

26.08.2024, 16:19

SpaceX tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında, Polaris Dawn mürettebatını yörüngeye taşıyacak olan Falcon 9 roketinin kalkışının 27 Ağustos tarihinde gerçekleşeceği açıklandı.

Milyarder Jared Isaacman liderliğindeki Polaris Dawn, dört özel vatandaştan oluşan mürettebatını Dünya'dan 870 mil kadar uzağa göndermeyi amaçlıyor.

Bu fırlatmanın Apollo programından bu yana herhangi bir insanın seyahat ettiğinden daha uzak bir mesafe yolculuğu olacağı açıklandı.

Fransa'da PKK konseri! Türkiye aleyhine sloganlar atıldı Fransa'da PKK konseri! Türkiye aleyhine sloganlar atıldı Haberi Görüntüle

GÖREV 5 GÜN SÜRECEK

Polaris Dawn mürettebatında komutan olarak Shift4 Üst Yöneticisi Isaacman, pilot olarak emekli Hava Kuvvetleri Yarbay Scott “Kidd” Poteet ve görev uzmanları olarak SpaceX mühendisleri Sarah Gillis ve Anna Menon yer alıyor. Menon aynı zamanda sağlık görevlisi olarak da hizmet verecek. Görevin yaklaşık beş gün sürmesi bekleniyor.

Uçuş sırasında sadece iki mürettebat uzay aracını terk edecek olsa da kapak açıldığını bütün mürettebat uzay boşluğuna maruz kalacak.

Zira Dragon kapsülünün bir hava kilidi yok. Bu, Polaris Dawn mürettebatının tamamının kendilerini güvende tutmak için giymek zorunda kalacakları SpaceX'in yeni Ekstravehiküler Aktivite uzay giysileri için kritik bir test olacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading