Yandex Metrica

Sitede Ara

Uzayda mahsur kalan astronotlar tehlikede mi? NASA "tuhaf sesleri" açıkladı

Uzayda mahsur kalan astronotlar tehlikede mi? NASA "tuhaf sesleri" açıkladı

NASA’nın son dönemlerde uzaya gönderdiği Starliner kapsülü, teknik aksaklıklar nedeniyle beklenmedik sorunlarla karşı karşıya kaldı. Astronotlar uzayda mahsur kalırken, kapsülden gelen "tuhaf sesler" dikkat çekti. Ancak NASA, bu seslerin astronotlar için bir tehlike oluşturmadığını duyurdu.

Dünya

07.09.2024, 00:00

Boeing tarafından geliştirilen Starliner uzay aracı, 5 Haziran’da iki NASA astronotunu Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) taşımak üzere uzaya gönderildi. Ancak fırlatma sonrasında araçta helyum sızıntısı tespit edildi. Yapılan detaylı incelemelere rağmen sızıntının kaynağı bir türlü bulunamayınca Starliner'ın Dünya’ya dönüşü defalarca ertelendi. Bu durum, hem NASA’yı hem de astronotları zor bir durumda bıraktı.

Rus savaş uçakları Türkiye'ye inmek istiyor: İşte Vladimir Putin'in şok teklifi Rus savaş uçakları Türkiye'ye inmek istiyor: İşte Vladimir Putin'in şok... Haberi Görüntüle

TUHAF SESLER ENDİŞE YARATTI

Starliner ile UUİ’ye giden NASA astronotu Butch Wilmore, Houston’daki görev kontrol merkezine uzay aracından "tuhaf sesler" duyduğunu bildirdi. Wilmore, bu olağandışı seslerin özellikle hafta sonu boyunca sürekli devam ettiğini ve seslerin ürkütücü bir titreşim hissi yarattığını belirtti. Bunun üzerine NASA, sesi incelemesi için görev kontrolörlerini görevlendirdi ve bir açıklama yapılmasını talep etti.

ABD, kediye ciğer emanet etti! Gazze'ye gönderilecek yardımlar İsrailli yetkililere teslim edildi ABD, kediye ciğer emanet etti! Gazze'ye gönderilecek yardımlar İsrailli yetkililere... Haberi Görüntüle

NASA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

NASA, bu endişe verici durumu detaylı bir şekilde inceledikten sonra astronotlar için herhangi bir tehlikenin olmadığını açıkladı. Uzay ajansından yapılan resmi açıklamada, "Boeing’in Starliner uzay aracındaki bir hoparlörden gelen ve UUİ’deki NASA astronotu Butch Wilmore tarafından duyulan titreşim sesi, aracın ses sistemindeki sorunlardan kaynaklanıyordu ve artık bu ses kesildi" ifadelerine yer verildi.

NASA, bu tür gürültü ve geri beslemelerin uzay araçlarında yaygın olduğunu ve mürettebatın güvenliğini tehdit etmediğini belirtti. Wilmore ve diğer astronot Suni Williams’ın, görevlerini planlandığı şekilde sürdürdüğü vurgulandı.

Boykotun gücü! İsrail destekçisi fast food zinciri Burger King, adını değiştirdi! Boykotun gücü! İsrail destekçisi fast food zinciri Burger King, adını ... Haberi Görüntüle

UZAY ARACINDAKİ SORUNLAR DEVAM EDİYOR

Her ne kadar ses sorunu çözülmüş gibi görünse de, Starliner uzay aracıyla ilgili teknik aksaklıklar sona ermedi. Starliner’ın fırlatılmasından önce ve sonrasında birçok sorun yaşandı. Bu problemler o kadar ciddileşti ki, Wilmore ve Williams artık şubat ayında bir SpaceX aracıyla Dünya’ya geri getirilmeyi beklemek zorunda kalacak. NASA, Starliner’ın yaşadığı bu teknik aksaklıkları çözmek için çalışmaya devam ediyor.

Astronotların uzayda güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemler alınıyor ve bu tür teknik sorunların çözüme kavuşturulması için çalışmalar sürdürülüyor. NASA, mürettebatın durumunu yakından takip ederek, uzay görevlerinin güvenli bir şekilde devam etmesi için gereken adımları atmaya devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading