Yandex Metrica

Vaka sayısı korkutucu boyutlarda! Maymun Çiçeği hızla yayılıyor! Dünya alarmda

Vaka sayısı korkutucu boyutlarda! Maymun Çiçeği hızla yayılıyor! Dünya alarmda

Dünyayı ayağa kaldıran maymun çiçeği virüsü, Afrika ülkelerini etkisi altına almış durumda. 13 Afrika Birliği üyesi ülkede toplam 22 bin 863 vaka tespit edilirken 622 ölüm tespit edildi.  

Dünya

28.08.2024, 11:11

Afrika Birliği Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC) Genel Müdürü Jean Kaseya, M çiçeği (mpox) salgınının sadece Afrika'nın değil tüm dünyanın ortak problemi olduğunu belirtti.

Kaseya tarafından düzenlenen basın toplantısında M çiçeği salgınıyla ilgili son gelişmeler aktarıldı.

Araştırma sonuçları endişelendirdi! Telefonlarımız dinleniyor mu? Araştırma sonuçları endişelendirdi! Telefonlarımız dinleniyor mu? Haberi Görüntüle

22 BİN 863 VAKA GÖRÜLDÜ

Kaseya, 26 Ağustos itibarıyla 13 Afrika Birliği (AfB) üyesi ülkede toplam 22 bin 863 vaka ve 622 ölüm tespit edildiği bilgisini paylaştı. Kaseya, "M çiçeği öncelikle Afrika'da ama aynı zamanda küresel olarak da önemli bir sağlık sorunudur." ifadelerini kullandı.

Yeni personele servet ödüyorlar: Yıllık maaş 54 bin dolara çıktı Yeni personele servet ödüyorlar: Yıllık maaş 54 bin dolara çıktı Haberi Görüntüle

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ NASIL BULAŞIYOR?

Maymun Çiçeği virüsü, fareler ve sincaplar gibi kemirgen hayvanlardan veya enfekte olmuş bireylerden bulaşıyor.

Virüsün neden olduğu vücut döküntülerine dokunmak, bu döküntülerin bulaştığı giysi, çarşaf, havlu ve benzeri eşyaları kullanmak ve vücut sıvılarıyla temas etmek en önemli bulaş nedenleri arasında yer alıyor.

Dolar tarih olacak! Suudi Arabistan'dan kritik açıklama: Petrol ödemelerinden yuan kullanabiliriz Dolar tarih olacak! Suudi Arabistan'dan kritik açıklama: Petrol ödemelerinden yuan... Haberi Görüntüle

BELİRTİLERİ NELER?

İlk belirtiler, virüsü kaptıktan sonraki 5 ila 21 günde ortaya çıkabiliyor. Virüs genelde yüksek ateş, baş, sırt ve kas ağrısı, lenf bezlerinde şişlik, yorgunluk, üşüme, titreme ve ciltte su çiçeğine benzer kabarcıklara neden oluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading