Ve katil olay yerine döndü: Mecdel Şemsliler Netanyahu'yu kovdu

Ve katil olay yerine döndü: Mecdel Şemsliler Netanyahu'yu kovdu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, iki gün önce roket saldırısı düzenlenen işgal altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems beldesine gitti. Netanyahu, yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen ziyarette umduğunu bulamadı. Bölge sakinleri tarafından yoğun bir şekilde protesto edilen Netanyahu, ziyareti kısa tutmak zorunda kaldı. 27 Temmuz'da roket isabet etmesi sonucu aralarında çocukların da yer aldığı 12 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı saldırının İsrail tarafından Lübnan'a düzenlenecek saldırıların bahanesi olarak kullanıldığına ve bu yüzden bizzat İsrail tarafından gerçekleştrildiğine ymnelik iddialar fazlasıyla dillendiriliyor.

Dünya

29.07.2024, 22:05

27 Temmuz Perşembe günü Suriye topraklarında olan ancak yıllardır İsrail'in işgal ettiği Golan Tepeleri'ne bir saldırı yapıldı. Burada bulunan Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına düşen roket 12 kişinin ölümüne, 17'si ağır olmak üzere 35 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Saldırıyla ilgili İsrail, kısa süre içinde Hizbullah'ı suçlamış, Hizbullah ise saldırıyla ilgilerinin bulunmadığını açıklamıştı. Olayla ilgili tartışmalar devam ederken saldırının İsrail tarafından düzenlendiğine dair şüpheler de artıyor. Bir süredir Lübnan'a saldırı planları yapan İsrail'in söz konusu saldırının faili olabileceği yüksek sesle dillendiriliyor. Uluslararası toplum, bu saldırının tam da İsrail'in aradığı ortamın oluşmasına yardım ettiğini düşünüyor. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu bilinmezlikler içinde bugün saldırının olduğu Mecdel Şems beldesine gitti. Yoğun güvenlik önlemleri altında beldeye gelen Netanyahu, kötü bir sürprizle karşılaştı. Bölge sakinleri, saldırının faili olarak gördükleri Netanuahu'yu "katil", "defol" ve "o hepimizin düşmanı" sloganlarıyla protesto etti. Protestolar karşısında neye uğradığını şaşıran Netanyahu ve beraberindekiler, ziyareti kısa tutmak zorunda kaldı ve bölgeden ayrıldı. Ziyarete ilişkişn sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Gazze kassabı, protestolara değinmeyerek saldıya karşı sert bir cevap vereceklerini ifade etti.

ABD ve İngiltere'den Yemen'e hava saldırısı: Hudeyde kenti hedef alındı ABD ve İngiltere'den Yemen'e hava saldırısı: Hudeyde kenti hedef alındı Haberi Görüntüle

SALDIRIYI KİM DÜZENLEDİ?

27 Temmuz'da meydana gelen saldırıyla ilgili İsrail kaynakları Hizbullah'ı suçlamıştı. Roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinden gönderildiğini öne süren İsrail'in bu iddiasına karşılık Hizbullah saldırıyla ilgilerinin olmadığını duyurmuştu. Saldırı sonrası ABD'de bulunan Binyamin Netanyahu, dönüş zamanını birkaç saat öne çekmiş, alelacele toplanan İsrail Güvenlik Kabinesi, Hizbullah'a verilecek karşılığı görüşmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading