Yandex Metrica

Venezuela Devlet Başkan Maduro'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu sözler: Benim ağabeyimdir!

Venezuela Devlet Başkan Maduro'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu sözler: Benim ağabeyimdir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçtiğimiz günlerde telefon görüşmesi gerçekleştiren Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinin seçimlerine gözlemci olarak katılan Türk heyetini “Selamünaleyküm” diyerek karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında övgü dolu sözler söyleyen Maduro, Recep Tayyip Erdoğan benim ağabeyimdir. Çok çok selam söyleyin. Zaten onunla yakın zamanda görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.  

Dünya

11.08.2024, 18:07

Venezuela'daki cumhurbaşkanlığı seçimine gözlemci olarak katılan Türk heyetinde olan Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başkanı Şeref Malkoç, ülkenin Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Türk heyetini "Selamünaleyküm" diyerek karşıladığını söyledi.

Alman gazetesine saldırı: Almanya'da yasaklanan ters kırmızı üçgen yeniden ortaya çıktı! Alman gazetesine saldırı: Almanya'da yasaklanan ters kırmızı üçgen yeniden ortaya... Haberi Görüntüle

'ERDOĞAN BENİM AĞABEYİMDİR'

Malkoç, "Ben kendisine Türkiye'den seçim gözlemcisi olarak geldiğimizi YSK ve Parlamento temsilcilerinin de burada bulunduğunu söyledim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını da ilettik. O da 'Selamünaleyküm, Recep Tayyip Erdoğan benim ağabeyimdir. Çok çok selam söyleyin. Zaten onunla yakın zamanda görüşeceğiz' ifadelerini kullandı" dedi.

Malkoç, Maduro'nun ayrıca ekonomi başta olmak üzere ülkesinin he ralanda Türkiye'nin desteğine ihtiyacı olduğunu dile getirdiğini söyledi.

Sabah'ta yer alan habere göre, Malkoç, Türk heyeti olarak Maduro'ya Filistin konusunda insanlık ve hukuk adına gösterdiği çaba ve duruşu sebebiyle teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Fransa'ya Türk düşmanı Başbakan! Ankara Ermeni soykırımını tanımalı demişti! Fransa'ya Türk düşmanı Başbakan! Ankara Ermeni soykırımını tanımalı demişti! Haberi Görüntüle

'YATIRIM YAPIN'

Malkoç'un verdiği bilgiye göre Maduro, ülkesinin başta ekonomi olmak üzere her alanda Türkiye'nin desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Maduro, Türk iş insanlarına "Gelip yatırım yapsınlar" çağrısında bulundu.

Mısır'dan Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru açıklamalarına sert tepki: Reddediyoruz! Mısır'dan Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru açıklamalarına sert tepki: Reddediyoruz! Haberi Görüntüle

'OSMANLI'DAN BERİ'

Türklerin Venezuela'da hem halk tarafından çok sevildiğini hem de devlet yönetiminde büyük saygı gördüğünü dile getiren Malkoç, "Osmanlı döneminde Venezuela'ya Osmanlı pasaportu ile giden yüz binlerce Filistinli, Suriyeli ve Osmanlı tebası var. Bunlar Osmanlı pasaportu ile gittikleri için 'Türk' diye adlandırılıyorlar ve çok seviliyorlar. Seçim gözlemi için sokakta diyalog kurduğumuz halk bizleri de sıcakkanlı karşıladı" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading