Yandex Metrica

Vladimir Putin, Güney Kore'yi açık açık tehdit etti: 'Umarım bunu yapmazlar'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Vietnam'dan dünyaya meydan okudu. Putin,  "Güney Kore'nin Ukrayna'ya hava araçlarını göndermesi büyük hata olur. Umarım bu olmayacak. Eğer bu olursa, bu durumda biz de Güney Kore yönetiminin hoşuna gitmeyeceği kararlar alırız." dedi. Putin ayrıca Ukrayna'yla yapılacak olası müzakereler için İstanbul'da varılan mutabakatı işaret etti. Ukrayna'ya yapılan silah sevkiyatlarından rahatsızlığını dile getiren Rus lider, "Silahları sevk edenler, bizimle savaşmadığını düşünüyor. Silahlarımızı dünyanın diğer bölgelerine sevk etme hakkını kendimizde saklı tutuyoruz. Burada Kuzey Kore ile yaptığımız anlaşmaları göz önünde bulundurarak, bu ihtimali gözardı etmiyorum." ifadelerini kullandı.

Dünya

21.06.2024, 11:06

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore'den Vietnam'a geçti. Başkent Hanoi'de düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Putin'e Rusya ile Kuzey Kore arasında imzalanan kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasındaki taraflardan birine saldırı halinde karşılıklı askeri yardımlaşma maddesinin hangi koşullarda uygulanacağı soruldu. Bu soruya "Hangi koşullarda karşılıklı askeri yardımlaşmayla ilgili maddelerin uygulanacağı konusunda şunu söyleyebilirim: Bu anlaşma yeni bir şey değil. Biz bu anlaşmayı, eski anlaşmanın geçerliliği sona erdiği için yaptık. 1962'de yapılan anlaşmada ise tüm bunlar yer alıyordu. Burada yeni bir şey yok. Elbette bu, günün koşullarında keskin görünüyor ancak bu konuda neredeyse hiçbir şey değiştirmedik. Kuzey Kore'nin diğer ülkelerle de buna benzer anlaşmaları var." diyerek cevap veren Rus lider, "Kuzey Kore ile yapılan anlaşmaların, Kore Yarımada'sındaki krizin sıcak hale dönüşmesini engelleyeceği" umudunu paylaştı.

Türkiye'den dost ülkeye taziye mesajı: Alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz Türkiye'den dost ülkeye taziye mesajı: Alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz Haberi Görüntüle

GÜNEY KORE'Yİ TEHDİT ETTİ

Güney Kore'ye uyarılarda bulunan Vladimir Putin, Güney Kore'nin, Rusya ile Kuzey Kore arasında imzalanan kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasından endişe etmemesi gerektiğini söyledi. Putin, "Güney Kore'nin Ukrayna'ya hava araçlarını göndermesi büyük hata olur. Umarım bu olmayacak. Eğer bu olursa, bu durumda biz de Güney Kore yönetiminin hoşuna gitmeyeceği kararlar alırız." diyerek Güney Kore'yi tehdit etti. Kuzey Kore'ye yönelik uygulanan yaptırımların abluka olduğunu söyleyen Putin, bunu Leningrad Kuşatması'na benzetti.

Son dakika... Rusya'da sinagog ve kiliseye silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Son dakika... Rusya'da sinagog ve kiliseye silahlı saldırı: Çok sayıda... Haberi Görüntüle

İSTANBUL'U HATIRLATTI

Ukrayna ile yapılacak olası barış görüşmeleri için İstanbul sürecini işaret eden Putin, Rusya'nın hiçbir zaman askerlerini geri çekmeyeceğini söyledi. Putin ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin görev süresinin dolduğunu hatırlatarak Batı'nın şimdilik Zelenski'nin kalmasını istediğini belirtti. Zelenski'ye siyasi ömür de biçen Putin, Ondan (Ukrayna vatandaşlarını) askerliğe çağrılmak için yaş sınırını düşürmesi gibi kararların alınması istenilecek. Bundan sonra onu değiştirecekler. Bunun gelecek yılın ilk yarısında olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Mavi Hat'ta savaş riski artıyor! 3 İHA ve 25 roketle saldırı Mavi Hat'ta savaş riski artıyor! 3 İHA ve 25 roketle... Haberi Görüntüle

"SİLAHLARIMIZI KUZEY KORE'YE YERLEŞTİREBİLİRİZ"

Batılı ülkelerin Ukrayna'ya yaptığı silah sevkiyatlarından rahatsızlığını dile getiren Putin, "Silahları sevk edenler, bizimle savaşmadığını düşünüyor. Silahlarımızı dünyanın diğer bölgelerine sevk etme hakkını kendimizde saklı tutuyoruz. Burada Kuzey Kore ile yaptığımız anlaşmaları göz önünde bulundurarak, bu ihtimali gözardı etmiyorum." dedi.

USS Wasp saldırı gemisi rotayı Akdeniz'e kırdı: 2.200 asker ile boğazı geçti! Savaş çanları bangır bangır çalıyor USS Wasp saldırı gemisi rotayı Akdeniz'e kırdı: 2.200 asker ile... Haberi Görüntüle

NÜKLEER SİLAHLAR

Nükleer silah kullanılmasıyla ilgili tartışmalara da değinen Putin,  ülkesinin stratejik nükleer güçlerinin her zaman hazırlık durumunda olduğunu bildirdi. Putin, "Şu anda Batılı ülkelerde nelerin yapıldığı bizi pek endişelendirmiyor ancak bu durumu yakından takip ediyoruz ve herhangi bir tehdidin artmasına uygun ve yeterli şekilde karşılık vereceğiz." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading