VOA'ya bir yasak daha! Yayınları yine askıya alındı

VOA'ya bir yasak daha! Yayınları yine askıya alındı

Burkina Faso, ABD merkezli Voice of America'nın (VOA) yayınlarını, güvenlik operasyonlarını haksız yere eleştirme ve yanlış bilgiler verme gerekçesiyle üç ay süreyle askıya aldı.

Dünya

10.10.2024, 11:00

Burkina Faso, ABD merkezli yayın kuruluşu Voice of America'nın (VOA) yayınlarını, ülkenin güvenlik operasyonlarını haksız yere eleştirmekle suçlayarak üç ay boyunca durdurma kararı aldı. İletişim Yüksek Konseyinden yapılan resmi açıklamada, VOA'nın Burkina Faso ve Malili askerlerin moralini bozacak şekilde davranış sergilediği ve terör saldırıları hakkında doğrulanmamış bilgiler verdiği belirtildi.

İngiliz bakandan savaş çıkaracak sözler: Siz bir 'mafya devletinin' patronusunuz: Halkınızı köle olarak kullanıyorsunuz İngiliz bakandan savaş çıkaracak sözler: Siz bir 'mafya devletinin' patronusunuz:... Haberi Görüntüle

YAYIN DURDURULMASININ GEREKÇELERİ

Açıklamada, VOA'nın yayınlarının askıya alınmasının yanı sıra, yerel medya kuruluşlarının da uluslararası haberlere yer vermesinin bir sonraki emre kadar yasaklandığı duyuruldu ve bu yasakların güvenlik durumu göz önünde bulundurularak alındığını vurgulandı.

Soykırımcı Netanyahu'dan İran açıklaması! 'İran yakın zamanda özgür kalacak' Soykırımcı Netanyahu'dan İran açıklaması! 'İran yakın zamanda özgür kalacak' Haberi Görüntüle

GEÇMİŞTEKİ BENZER OLAYLAR

Burkina Faso'da daha önce de İngiliz kamu yayıncısı BBC ve VOA'nın yayınları, çeşitli gerekçelerle kısa süreliğine askıya alınmıştı. Eylül 2023'te ise Fransız radyosu RFI'nın yayın lisansı da benzer nedenlerle iptal edilmişti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading