Yandex Metrica

Vücut ısısını algılıyor ölüme sürüklüyor! Zararsız gibi görünen dünyanın en ölümcül hayvanı binlerce can aldı!

Vücut ısısını algılıyor ölüme sürüklüyor! Zararsız gibi görünen dünyanın en ölümcül hayvanı binlerce can aldı!

Yapılan araştırmalar kapsamında dünyanın en ölümcül virüsünü taşıyan sivrisinekler vücut ısınını tespit ederek hastalık yaydıkları öğrenildi. Sivrisineklerin zika, sıtma, dang humması gibi hastalıklar yayarak geçmişte binlerce can aldığı biliniyor.

Dünya

25.08.2024, 18:42

Türkiye'de ve tüm dünyada büyük hastalıklara neden olan sivrisinekler hakkında bilim adamları çarpıcı açıklamalarda bulundu. Batı Nil Virüsü, Zika, Dang humması, sıtma gibi rahatsızlıklara neden olan binlerce kişinin ölümüne neden olan sivrisinekler hakkında çarpıcı araştırmalar ortaya çıktı.

İsrail'den Philadelphia Koridoru kararı: Soykırım ortağı ABD haritayı onayladı İsrail'den Philadelphia Koridoru kararı: Soykırım ortağı ABD haritayı onayladı Haberi Görüntüle

VÜCUT ISISINI TESPİT ETTİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

21 Ağustos'ta yayınlanan Nature dergisinde yapılan bir araştırmaya göre, sivrisineklerin insanların vücut kokularıyla değil, kızılötesi ışınları algılayabildiği ortaya çıktı. Dişi sivrisineklerin yumurtalarının gelişmesi için kana ihtiyaç duyduğu insan kokularının yanı sıra vücut ısılarını da algıladıkları öğrenildi. 

Sarı humma sivrisineklerinin incelenmesine bakıldığında ise dişilerin kafeslere konularak konaklarını aradıkları gözlemlendi. 

ABD'de katliam 'geliyorum' demiş! FBI katili sorgulayıp geri bırakmış ABD'de katliam 'geliyorum' demiş! FBI katili sorgulayıp geri bırakmış Haberi Görüntüle

KIZILÖTESİ RADYASYONU ALGILIYORLAR

Sivrisineklerin ısıyı 70 santimetre mesafede bile algıladıkları ısıyı 10 santimetreden bile algılayarak antenlerinde bulunan TRPA1 proteininin kızılötesi radyasyonları algılayabildiği öğrenildi. 

Sivrisinekler üzerinde yapılan araştırmalar kapsamında ise ekipler,  "Sivrisinekler, küçük boyutlarına rağmen, diğer bütün hayvanlardan daha fazla insan ölümüne yol açıyor" diyerek insanları nasıl hedef aldıklarını, hastalıkların yayılmasının kontrol altına alınması için yeni olanaklar sunulmasını amaçladıkları ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading