Yandex Metrica

Yahudi Blinken'dan kurnazlık! İsrail'e askeri yardımlar kesilmesin diye sahte rapor vermiş

Yahudi Blinken'dan kurnazlık! İsrail'e askeri yardımlar kesilmesin diye sahte rapor vermiş

ProPublica adlı bağımsız araştırmacı gazetecilik organizasyonu, ABD'nin İsrail'e askeri yardımlarını nasıl devam ettirdiğine ilişkin önemli bir haber yayımladı. Haber, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Kongreye aksi yönde rapor sunduğunu ve İsrail'in askeri yardım almaya devam etmesini sağladığını ortaya çıkardı.

Dünya

25.09.2024, 12:05

79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, dünya ülkelerinin  Gazze'deki İsrail soykırımına daha yakından bakmasına yardımcı oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere vicdan sahibi dünya liderleri, Genel Kurul'a hitaplarında Gazze'deki insani dramı dünya gündemine taşıyor. Bu çerçevede İsrail'e destek veren ülkelerin soykırıma verdiği destek bir kez daha hatırlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada "Bu katliamı seyretmenin, buna ortak olmanın utancını daha ne kadar taşıyacaksınız?" diye sormuş ve İsrail'e destek veren ülkelere seslenerek "Sahne önünde güya ateşkes için uğraşanlar; arka planda katliamlarını sürdürebilmesi için İsrail'e silah ve mühimmat göndermeye devam ediyor. Bu, tutarsızlık ve samimiyetsizliktir." demişti.

Türkiye ile ABD arasında kritik görüşme: Suriye ile bağlantılı konular ele alındı Türkiye ile ABD arasında kritik görüşme: Suriye ile bağlantılı konular... Haberi Görüntüle

"İSRAİL YARDIMLARI KASITLI OLARAK ENGELLEDİ"

İşte bu ikiyüzlü ve tutarsız tavır ProPublica adlı bağımsız araştırmacı gazetecilik organizasyonunun özel haberiyle tescillendi. Habere göre ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı ile ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu, nisan ayında dışişleri bakanlığına sundukları iki ayrı raporda, "İsrail'in açık şekilde Gazze'ye insani yardımları kasıtlı olarak engellediği" ve dolayısıyla ilgili ABD yasalarını çiğnediği sonucuna ulaştı. Bu durumda ABD'nin İsrail'e yardımlarını kesmesi gerekiyordu. Burada devreye kendisini Yahudi olarak niteleyen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken girdi ve söz konusu raporlardan kısa süre sonra 10 Mayıs'ta Kongreye sunduğu resmi bildirimde, "İsrail hükümetinin, ABD'nin insani yardımlarının ulaştırılmasını veya teslimini engellediği veya sınırlandırdığı değerlendirmesini yapmıyoruz." ifadesini kullanarak ABD'nin İsrail'e askeri yardımlarının devam etmesini sağladı.

ABD, Lübnan'daki kanlı saldırıyla ilgili İsrail'i korudu: 'Kimin sorumlu olduğunu bilmiyoruz' ABD, Lübnan'daki kanlı saldırıyla ilgili İsrail'i korudu: 'Kimin sorumlu olduğunu... Haberi Görüntüle

ABD KALKINMA AJANSI'NIN (USAID) RAPORU

Oysa USAID'in 17 sayfalık raporunda İsrail'e yönelik sert ifadeler yer alıyordu. Raporda İsrail'in insani yardım çabalarını nasıl engellediği, insani yardım çalışanlarını nasıl öldürdüğü, tarım alanlarını nasıl harap ettiği, hastane ve ambulansları nasıl bombaladığı, gıda ve ilaç taşıyan yardım kamyonlarını nasıl geri çevirdiğine ilişkin örnekler yer aldı.

USAID Başkanı Samantha Power'ın sözlerine de yer verilen raporda Power'ın "Gazze'de yaklaşan açlık, İsrail'in ABD insani yardımlarını kasıtlı olarak reddetmesi ve engellemesinin sonucudur." ifadesini kullandığı belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading