Yandex Metrica

Yahudi yönetmen ödülünü Gazze'ye adadı! Venedik Film Festivali'ne damgasını vurdu!

Yahudi yönetmen ödülünü Gazze'ye adadı! Venedik Film Festivali'ne damgasını vurdu!

Bu yıl İtalya,'da 81.'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali'nde Yahudi yönetmen Sarah Friedland, 'Geleceğin Aslanı' ödülüne layık görüldü. Ünlü yönetmen ödülü alırken Gazze hakkında, "Bu ödülü, İsrail'in Gazze'deki 336'ncı gününde ve işgalinin 76'ncı yılında kabul ediyorum" diyerek ödülünü Gazze'ye atfetti. 

Dünya

09.09.2024, 11:59

İtalya'nın Venedik kentinde yer alan Lido Yarımadası'nda 28 Ağustos günü başlayan ve 81. Uluslararası Venedik Film Festivali düzenlendi. Düzenlenen törende ise Altın Aslan ödülü için 'The Room Next Door' filmi ile İspanyol yönetmen Pedro Almodovar'a layık görüldü. 

Sadece yalan söylüyor: Netanyahu'dan Gazze'deki sivil ölümler ve Batı Şeria'sız harita savunması Sadece yalan söylüyor: Netanyahu'dan Gazze'deki sivil ölümler ve Batı Şeria'sız... Haberi Görüntüle

YAHUDİ YÖNETMEN ÖDÜLÜNÜ GAZZE'YE ADADI

'Geleceğin Aslanları' ödülü için ise 'Familiar Touch' filmini yöneten ABD'li Yahudi yönetmen, Sarah Friendland'a verildi. 

Ünlü yönetmen ödülü alırken İsrail'in 7 Ekim 2023 yılından bu yana igal ettiği Gazze'yi anarak, "Bu ödülü İsrail'in Gazze'deki 336'ncı gününde ve işgalinin 76'ncı yılında kabul ediyorum" dedi.

Almanya'da İslam karşıtı propaganda: Tepki sonrası geri adım attılar Almanya'da İslam karşıtı propaganda: Tepki sonrası geri adım attılar Haberi Görüntüle

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI

Ünlü yönetmenin konuşmasını 'Kurtuluş mücadelelerinde Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu' belirten yönetmen Friendland dakiklaraca ayakta alkışlandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading