Yahudiler ABD’de Siyonist lobinin ofisini bastı! İsrail aleyhine sloganlar atıldı

Yahudiler ABD’de Siyonist lobinin ofisini bastı! İsrail aleyhine sloganlar atıldı

Siyonizm karşıtı Yahudi aktivistler ve hahamlar; ABD dış politikasını olumsuz şekilde etkilediği, seçimlerde Yahudi propagandalarını finanse ettiği, Gazze'de kullanılan silahların Washington’dan Tel Aviv hükümetine gönderilmesini teşvik ettiği ve İsrail'in, Filistin işgaline destek olduğu gerekçesiyle AIPAC'in ABD, Los Angeles ofisine baskın düzenledi.

Dünya

27.09.2024, 20:54

Terör devleti İsrail karşıtı olan ABD'deki Yahudiler Siyonizmin lobiciliğini yapan AIPAC'in Los Angeles ofisini basarak katil İsrail aleyhine sloganlar atarak ABD'nin silah satışına tepki gösterdi. 

Siyonizm karşıtı Yahudiler ve din adamları; Gazze'deki soykırıma ortak olmasını, ABD’den işgalci İsrail’e silah tedariği sağlanmasını ve soykırıma destek çıkmasını protesto etmek için ABD’nin Los Angeles eyaletinde yer alan AIPAC ofisine baskın düzenledi.

"Benim adıma konuşma” pankartlarıyla ofiste eylem yapan grup, Yahudi güvenliği bahane edilerek başka insanların acı çekmesini meşru gören yanlış anlatıyı reddettiklerini ifade etti. Eylemciler, sözde “Yahudilerin güvenliği için” yapılan zulümlerle yüzleşmek, İsrail’e silah ambargosu çağrısı yapmak ve şiddete derhal son vermek için toplandıklarını belirtti.

Soykırım karşıtı Yahudiler protestonun devamında “Amerikan Yahudileri olarak baskıya karşı çıkma ve insan yaşamı için mücadele etme geleneğimizi onurlandırmaya geldik. AIPAC tarafından desteklenen İsrail ordusu, 1 yılda 40 binden fazla insanı katletti. Bugün daha fazla konuşmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Amerikan polisinin olay yerine intikal etmesiyle birlikte Filistin destekçisi Yahudi grup AIPAC ofisinden zorla dışarıya atıldı.

Leopard fiyaskosu! Tank filosu ağır yenilginin eşiğinde Leopard fiyaskosu! Tank filosu ağır yenilginin eşiğinde Haberi Görüntüle

AIPAC NEDİR?

AIPAC (Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi) ABD’nin yasama ve yürütme organlarına İsrail yanlısı politikaları savunan bir lobicilik grubudur. Washington’daki en güçlü lobicilik gruplarından olan AIPAC Amerika'daki yahudi lobisinin bir nevi çatı örgütü olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Özellikle ABD’nin dış politikasını oldukça etkileyen bu lobicilik faaliyetleri yürüten grubu eleştirmek ABD’de antisemitizm (yahudi karşıtlığı) olarak kabul edilmektedir.

New Yorker dergisinin Yahudi kökenli yazarı Noah Kulwin, şunları kaydetti: "İsrail lobisinin dişleri büyüktür ve Amerikan Yahudi toplumunun çıkarlarından ziyade İsrail'in özellikle de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun çıkarlarını ön planda tutarak Kongre'yi arkalarına almaya çalışıyorlar çünkü Filistin'e dair uyguladıkları işgal ABD Kongresinin desteğini almak zorunda."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading