Yahya Sinvar'ın ölümü sonrası Hamas'tan açıklama: Zafere biz ulaşacağız

Hamas Siyasi Büro üyesi Basem Naim, İsrail askerleri tarafından şehit edilen Yahya Sinar'ın ölümünü "acı verici ve üzücü" olarak tanımladı, ancak örgütün sonunda galip geleceğini vurguladı. İsrail medyası ise ''Yahya Sinvar'ın cesedi gizli bir yere nakledildi, gelecekte pazarlık unsuru olabilir.'' şeklinde çaprıcı bir detaya yer verdi.  

Dünya

18.10.2024, 15:41

Bir yıldan fazla bir süredir Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırım yapan terör devleti İsrail, Hamas lideri Yahya Sinvar'ı öldürdü.

İsrail ordusu, Hamas'ın yeni lideri Yahya Sinvar’ın Refah’ta öldürüldüğünü duyurdu. Açıklamayı yapan Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Sinvar’ın öldürülmesinin İsrailli rehinelerin hemen serbest bırakılmasını sağlayabileceğini söyledi. İsrailli aileler, Sinvar’ın ölümünün ardından rehinelerin hayatı konusunda endişeli olduklarını ifade etti.

50 yıl sonra bir ilk! Uydu görüntüleri yayınlandı: Sahra Çölü sular altında! 50 yıl sonra bir ilk! Uydu görüntüleri yayınlandı: Sahra Çölü... Haberi Görüntüle

''ZAFERE BİZ ULAŞACAĞIZ''

Hamas liderinin ölümü dünya medyasında geniş yankı uyandırıken Hamas Siyasi Büro üyesi Basem Naim'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Yahya Sinvar'ın şehadete yürüdüğünü doğrulayan Basem Naim, "Sinvar suikastı acı verici ve üzücüdür; ancak hareket sonunda zafere ulaşacaktır. Hamas özgürlük ve haysiyet arayan insanlar tarafından yönetilen bir kurtuluş hareketidir ve bu ortadan kaldırılamaz” dedi.

En çok SİHA satan ülkeler belirlendi: Çin'i geride bırakan Türkiye kaçıncı sırada? En çok SİHA satan ülkeler belirlendi: Çin'i geride bırakan Türkiye... Haberi Görüntüle

''İSRAİL, YANILIYOR''

“İsrail, liderlerimizi öldürmenin hareketimizin ve Filistin halkının mücadelesinin sonu anlamına geldiğine inanıyorsa yanılıyor.” diyen Naim, şunları kaydetti;

“Hamas her seferinde daha güçlü ve daha popüler hale geldi ve bu liderler gelecek nesillerin özgür bir Filistin'e doğru yolculuğu sürdürmeleri için bir simge haline geldi.”

Kuzey Kore lideri Kim’in kız kardeşinden Güney Kore'ye açık tehdit: Sonu felaket olur Kuzey Kore lideri Kim’in kız kardeşinden Güney Kore'ye açık tehdit:... Haberi Görüntüle

SİNVAR'IN CESEDİ GİZLİ BİR YERE NAKLEDİLDİ

İsrail'in Hayom gazetesinde yer alan habere göre, Sinvar'ın cesedi otopsi yapıldıktan sonra gizli bir yere nakledildi. Sinvar'ın cesedinin gelecekte bir pazarlık unsuru olarak kullanılabileceği de iddia edildi. Otopsi sonuçlarına göre, Sinvar uzun mesafeden ateşlenen bir kurşunla başından vurularak öldürüldü. Ayrıca bir patlama sonucu yaralandığı ve vücudunda şarapnel parçaları bulunduğu belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading