Yandex Metrica

Yahya Sinvar'dan Netanyahu'ya tehdit: 'Askeri iradeyi kırdığımız gibi siyasi iradeyi de kıracağız'

Yahya Sinvar'dan Netanyahu'ya tehdit: 'Askeri iradeyi kırdığımız gibi siyasi iradeyi de kıracağız'

Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar, Yemen'deki Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi'yi tebrik etti. Sinvar, mesajında Filistin direnişin iyi durumda olduğunu belirterek Netanyahu'yu tehdit etti. "Direniş kendini yıpratma savaşına hazırlıyor." diyen Sinvar, "Direniş, tıpkı düşmanın askeri iradesini kırdığı gibi siyasi iradesini de kıracak." ifadesini kullandı.

Dünya

16.09.2024, 22:45

Hamas, Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın Yemen'deki Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi'ye tebrik mesajı gönderdiğini duyurdu. Sinvar, mesajında "Füzelerinizin hava savunma sistemlerini aşarak İsrail'in derinliklerine ulaşmasını tebrik ediyorum." dedi.

Aksa Tufanı ile 7 Ekim 2023'te Siyonist projeye darbe indirmeyi hedeflediklerini belirten Sinvar, Husilerin Gazze'yle dayanışmasını da takdir etti.

İsrail'in kara propagandayla Gazze'deki direniş gruplarını hedef aldığını ve onlarla ilgili asılsız iddialarda bulunduğunu vurgulayan Sinvar, Filistin direnişinin iyi durumda olduğunu ifade etti. Arap ve Müslüman halklarına da seslenen Sinvar, destek çağrısında bulunarak Gazze'deki Filistinlilerin "soykırım savaşı" ve ablukayla açlık felaketine maruz kaldığını aktardı.

Hizbullah'a çağrı cihazı saldırısında 3. ülke parmağı! Askeri uzmandan dikkat çeken değerlendirme: İran detayı Hizbullah'a çağrı cihazı saldırısında 3. ülke parmağı! Askeri uzmandan dikkat... Haberi Görüntüle

HUSİLER HİPERSONİK FÜZEYLE İSRAİL'E SALDIRMIŞTI

Direnişin kendini yıpratma savaşına hazırladığını bildiren Sinvar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu da tehdit etti. Sİnvar, "Direniş kendini yıpratma savaşına hazırlıyor. Direniş, tıpkı düşmanın askeri iradesini kırdığı gibi siyasi iradesini de kıracak." dedi ve "Husilerin İsrail'e ulaşan füzelerinin savaşı etkileyeceğini" savundu.

Yemen'deki Husiler sık sık İsrail'e giden gemileri hedef alıyor. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri,  İsrail'e yeni bir "hipersonik" balistik füzeyle nitelikli askeri saldırı gerçekleştirdiklerini duyurmuştu. İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Yemen'den atılan balistik füzenin ülkenin merkez bölgesinde açık araziye düştüğü ve birden fazla noktada saldırı alarmlarının çaldığı belirtilmişti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading