Yandex Metrica

Yanlışlıkla Türk bayrağı astılar! Ay yıldız krizi: Özür dilemek zorunda kaldılar

Yanlışlıkla Türk bayrağı astılar! Ay yıldız krizi: Özür dilemek zorunda kaldılar

Tunus'ta devlete ait bir demiryolu şirketinin binasında göndere çekilen Türk bayrağı ülkeyi karıştırdı. Bayrağın görüntüleri sosyal medyada hızla yayılırken, kurumun özür mesajı tepkileri daha da artırdı.

Dünya

11.09.2024, 15:21

Türk bayrağı Cezayir'den Azerbaycan'a Libya'dan Pakistan'a ve dünya genelinde birçok ülkenin bayrağını anımsatan fiziksel özelliklere sahip. Fakat Türk bayrağına en çok benzeyen ülkenin bağrağı ise şüphesiz Tunus bayrağı... 

Dronlar alev silahı oldu! Düştüğü yerde sıcaklığı 2 bin derece yükseltiyor Dronlar alev silahı oldu! Düştüğü yerde sıcaklığı 2 bin derece... Haberi Görüntüle

AY YILDIZ KRİZİ

Öyle ki bu benzerlik Kuzey Afrika ülkesinde krize yol açtı. Tunus devletine ait demiryolu şirketinin bir binasına Tunus bayrağı yerine Türk bayrağı çekilmesi, sosyal medyayı anında karıştırdı. 

Görüntü sosyal medyada hızla yayılırken, kullanıcılar demiryolu şirketi ve hükümete tepki gösteren paylaşımlar yaptı. Bazı sosyal medya kullanıcıları demiryolu şirketinde hiç kimsenin nasıl olup da bu hatayı fark etmediğini sorguladı.

Demiryolu şirketine tepki gösteren Kullanıcılardan biri, "Tunus halkının bu konuda bilmediği bir sır mı var?" mesajını paylaşıp yetkililerden açıklama talep etti.

ABD'de katliam 'geliyorum' demiş! FBI katili sorgulayıp geri bırakmış ABD'de katliam 'geliyorum' demiş! FBI katili sorgulayıp geri bırakmış Haberi Görüntüle

ÖZÜR MESAJI DAHA DA TEPKİ ÇEKTİ

Yaşanan kriz sonrası açıklama yapmak zorunda kalan Tunus Demiryolu Şirketi, Facebook hesabından anlış bayrak kullanımı nedeniyle özür diledi. Soruşturma başlatıldığını aktaran şirket, birçok binadaki bayrakların yenilendiği sırada siparişler arasına karışan Türk bayrağının göndere çekildiği bilgisini verdi.

Bu özür açıklaması sosyal medyadaki tepkiyi daha da artırdı, kullanıcılar yetkililerin Tunus ile Türkiye bayrağı arasındaki farkı bilmediğini alaycı bir dille yazdı.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading