Yandex Metrica

Yapay zeka artık her yerde! ABD'de polisler tutanaklarını yapay zekaya yazdırıyor!

Yapay zeka artık her yerde! ABD'de polisler tutanaklarını yapay zekaya yazdırıyor!

Yapay zeka, iyice insan hayatına entegre olmuş durumda. Bunun son örneği ise ABD'de yaşandı. Oklahoma eyaletinde görev yapan polis memurları, tutanaklarını yapay zekaya yazdırdıklarını açıkladı.  

Dünya

26.08.2024, 16:44

İnsan hayatına iyice entegre olan yapay zekanın kullanım alanı iyice genişlemiş durumda. Birçok sektörde kullanılan yapay zeka teknolojisi, bu defa da polisler tarafından kullanılıyor

ABD'nin Oklahoma eyaletinde görevli bir polis memuru Matt Gilmore, tutanak yazarken yapay zekadan yararlandığını açıkladı.

'Esirleri kurtar yeniden saldır': On binlerce İsrailli rehine takası için sokaklara indi 'Esirleri kurtar yeniden saldır': On binlerce İsrailli rehine takası için... Haberi Görüntüle

"BENİM YAZABİLECEĞİMDEN ÇOK DAHA İYİYDİ"

Yapay zekanın başka bir polisin şüphelilerin kaçtığı arabanın renginden söz etmesi gibi hatırlamadığı detayları da belgeye eklediğini belirten polis memurut Gilbert, Benim yazabileceğimden çok daha iyi bir belgeydi ve içeriği tamamen doğruydu." ifadesini kullandı.

İsrailli emekli Tümamiral Ayalon'dan itiraf gibi açıklama: 'Filistinlilerin topraklarını çaldık, bizimle savaşacaklar' İsrailli emekli Tümamiral Ayalon'dan itiraf gibi açıklama: 'Filistinlilerin topraklarını çaldık,... Haberi Görüntüle

ELEŞTİRİLERİN ODAĞI OLDU

Polislerin genellikle 30 ila 45 dakikada yazdığı raporları 8 saniye gibi kısa bir sürede hazırlayan yapay zeka temelli sistem, birçok eleştiriyi de beraberinde getirdi.

Hukuk uzmanı Andrew Ferguson, "yanlış bilgi üretme ve etnik kökenle ilgili hassasiyetleri göz önünde bulunduramama" ihtimali nedeniyle yapay zekayla oluşturulan tutanakların güvenilir olup olmadığını sorguladıklarını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading