Yandex Metrica

Yapay zeka felaketi getiriyor! Uzmanlar kullanıcıları uyardı! Dünyayı alt üst ediyor!

Yapay zeka felaketi getiriyor! Uzmanlar kullanıcıları uyardı! Dünyayı alt üst ediyor!

Günümüzde yapay zekanın sık sık kullanılmasına ilişkin uzmanlar enerji tüketimi konusunda endişelerini belirterek kullanıcıları uyardı. Yapay zekanın küresel iklim krizlerini giderek hızlandırdığı ve çözüm bulunması için harekete geçilmesi gerektiği açıklandı.

Dünya

16.09.2024, 01:19

Teknoloji Çağı'nda yaşamanın büyük riskleri olduğu her geçen gün giderek yayılan yapay zeka kullanımının da riskleri hızlandırdığı öğrenildi.  Uzmanlar yapay zekanın iklim krizine etkisini araştırmaları sonrasında Sasha Luccioni, yapay zeka teknolojisinin elektrik tüketimini arttırdığını geleneksel arama motorlarına göre 30 kat daha fazla enerji harcadığını açıkladı. 

Hamas'tan İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması: 'İğrenç bir suç' Hamas'tan İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması: 'İğrenç bir... Haberi Görüntüle

YAPAY ZEKA PROGRAMLARI FELAKETİ GETİRİYOR

İsnanlara sunduğu kolaylıkların arka planında küresel çapta enerji tüketimi üzerinde büyük bir yük oluşturduğu, ChatGPT ve Midjourney gibi yapay zeka programlarının sunucuları ve yüksek işlem güçlerine bakıldığında aşırı derecede enerji tüketiyor. 

Kanserle savaşan Galler Prensesi Kate Middleton güzel haberi duyurdu: Sonunda bitti! Kanserle savaşan Galler Prensesi Kate Middleton güzel haberi duyurdu: Sonunda... Haberi Görüntüle

İKLİM KRİZİNE SÜRÜKLÜYOR

Uluslararası Enerji Ajansı verilerine göre 2022 yılında yapay zeka ve kripto sektöründe dünya genelinde 460 terawatt saat elektrik harcandığı ortaya çıktı. Tüm dünyada elektrik üretiminin yüzde 2'sine denk gelen bu oran yapay zekanın dünyayı iklim krizine sürüklemeye başladığı verilerle gözlemlendi.

Hizbullah'tan intikam yemini: New York Times dikkat çeken detayı açıkladı Hizbullah'tan intikam yemini: New York Times dikkat çeken detayı açıkladı Haberi Görüntüle

HÜKÜMETLERİN YASA ÇIKARTMASI ŞART

CodeCarbon ile karbon ayak izini ölçmeye yarayan uygulamanın bugüne kadar 1 milyondan fazla indirildiği, projelerin çevresel etkilerini de göz önünde bulundurarak, uzman Luccioni, enerji verimliliğini ölçtüklerini belirtti. 

Google ve Microsoft gibi şirketler karbon ayak izlerini sıfırlamayı vadettiklerini belirterek, yapay zekanın hızla gelişmesi nedeniyle bunun mümkün olmasının çok zor olduğu, hükümetlerin ise yapay zeka enerjisi kullanımına ilişkin yasa hazırlamaları gerektiği savunuluyor. 

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading