Sitede Ara

Yardım malzemesinin içinden dinleme aygıtı çıktı! İşte casus böceklerin görüntüsü

Yardım malzemesinin içinden dinleme aygıtı çıktı! İşte casus böceklerin görüntüsü

İsrail'in Körfez'deki en önemli müttefiki Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan halkına yardım adı altında bir skandala imza attı. Beyrut'a ulaştırılan yardım malzemelerinin içerisinden 'böcek' olarak bilinen dinleme/izleme aygıtları çıktı. 

Dünya

25.10.2024, 13:58

Siyonist İsrail'in Körfez'deki en önemli müttefiki Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), bombalar altındaki Lübnan'a 2 bin 600 tonluk acil yardım malzemesi gönderdi. 

Birkaç haftadır ülke genelinde başlatılan 'BAE Lübnan'ın Yanında' kampanyası kapsamında toplanan yiyecek, giyecek ve barınak malzemeleri Beyrut Limanı'na varan yük gemisiyle Lübnanlılara ulaştırıldı. 

Ancak yetkililer kilim ve halı gibi bazı malzemelerin içerisinde dinleme/izleme aygıtları tespit etti. İnsanî amaçlı yardım faaliyetine gölge düşüren skandal olayda çok sayıda barınak malzemesinin içinden 'böcek' çıktı. 

BAE'nin yardım malzemelerinden 'böcek' çıktı.

Küçük bir düğme görünümlü nesneler ortadan ikiye ayrıldığında içerisinde dinleme, izleme ve konum bildirmeye yarayan çipe rastlandı.

Skandal olay, Birleşik Arap Emirlikleri'nde yardım organizasyonundan sorumlu birimlerin İsrail istihbaratıyla ortak çalıştığına dair kanaatleri güçlendirdi. 

Yunan'a ABD kazığı! 'Türkiye'yi vurun' diye verilen tanklar hurda çıktı Yunan'a ABD kazığı! 'Türkiye'yi vurun' diye verilen tanklar hurda çıktı Haberi Görüntüle

SUDAN, LİBYA, GAZZE... BİR DEĞİL İKİ DEĞİL

BAE yönetimi, Sudan'da 150 bini aşkın insanın ölümüne, milyonlarcasının da evlerinden sürgün edilmesine yol açan iç savaşta Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) adlı isyancı yapılanmaya verdiği destekten ötürü de sık sık eleştiri oklarının hedefi oluyor.

BAE, Libya krizinde de CIA devşirmesi darbeci Halife Hafter'e destek vermişti. 

Abu Dabi yönetiminin Gazze konusunda ise diğer bazı Körfez ülkeleriyle birlikte Hamas'ın yanında değil soykırımcı İsrail'in tarafında olduğu biliniyor. Lübnan'a yönelik yardım organizasyonunu casusluk girişimine dönüştürenlerin bununla neyi amaçladığı şimdilik belirsiz. 

BAE'de yardım malzemeleri böyle hazırlandı.

İsrail istihbaratının, böcek yerleştirilmiş BAE malzemeleri sayesinde binlerce Lübnanlıyı dinleyerek bu verileri yapay zeka süzgecinden geçirip analitik bilgi elde etmek istemiş olabileceği kaydediliyor. 

Dünya senin ölümünü kutlayacak! ABD'li fenomen Siyonistlere ateş püskürdü: Çenenizi kapatın! Dünya senin ölümünü kutlayacak! ABD'li fenomen Siyonistlere ateş püskürdü: Çenenizi ... Haberi Görüntüle

ÇAĞRI CİHAZLARINDAN SONRA ŞİMDİ DE BU

Eylül ayında Mossad, Lübnan'daki Hizbullah üyelerine aracılar vasıtasıyla satılmış çağrı cihazlarını uzaktan komutla toplu şekilde patlatmış ve 2'si çocuk 37 kişinin ölümüne, 3 bin kişinin de yaralanmasına yol açmıştı.

Sözkonusu saldırı, siyonist Amerikan istihbaratının eski yöneticileri tarafından bile 'terör eylemi' olarak nitelendirilmişti.

İsrail-BAE ortaklığının Lübnanlılara yönelik dinleme-izleme faaliyetinde asıl amacın yeni saldırılar konusunda nitelikli bilgi elde etmek olduğuna kesin gözüyle bakılıyor.

Sözkonusu skandal, bundan böyle BAE kaynaklı her türlü faaliyete şüpheyle bakılmasına yol açabilir. 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading