Yeni esir takası olacak mı? Soykırımcı İsrail Katar'la gizlice görüştü

Yeni esir takası olacak mı? Soykırımcı İsrail Katar'la gizlice görüştü

ABD medyası, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un, esir takası müzakerelerini ele almak üzere Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'yle gizlice görüştüğünü iddia etti.

Dünya

18.02.2024, 07:44

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan terör devleti İsrail'in Gazze'ye yönelik saldılarında 4 ay geride kaldı. Dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağına tıkayan İsrail, şu ana kadar 29 binden fazla masum Filistin halkını katletti. Esir takasının olup olmayacağının konuşulduğu şu günlerde ABD medyasından konuya ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Futbol dünyası gerilimli anlara sahne oldu! İtalya-İsrail maçında görülmemiş güvenlik önlemi: Keskin nişancılar çatıda nöbet tuttu! Futbol dünyası gerilimli anlara sahne oldu! İtalya-İsrail maçında görülmemiş güvenlik... Haberi Görüntüle

GİZLİCE GÖRÜŞTÜLER

Adının açıklanmaması koşuluyla ABD'den yayın yapan "Axios" haber sitesine konuşan iki kaynak, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un 60. Münih Güvenlik Konferansı kapsamında esir takası müzakerelerini tartışmak üzere Katar Başbakanı Sani’yle gizlice görüştüğünü yazdı.

Pasifik'te 67 günlük hayatta kalma mucizesi: Motorsuz tekneyle kurtuluş! Pasifik'te 67 günlük hayatta kalma mucizesi: Motorsuz tekneyle kurtuluş! Haberi Görüntüle

HEYET KAHİRE'YE GİTMİŞTİ

Bilindiği üzere İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad Başkanı David Barnea, İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar, İsrail ordusunda kaçırılan ve kayıp kişiler dosyasının sorumlusu Nitzan Alon'un da yer aldığı heyet, salı günü müzakerelere katılmak için Kahire'ye gitmişti.

Silah görünümlü bomba atar dron: Tek seferde 5 bomba atabiliyor! Silah görünümlü bomba atar dron: Tek seferde 5 bomba atabiliyor! Haberi Görüntüle

YENİ ESİR TAKASI OLACAK MI?

New York Times gazetesi de Kahire'de dün yapılan ancak sonuç alınamayan dolaylı görüşmelerin daha alt düzeydeki yetkililerce 3 gün daha devam ettirileceğini iddia etmişti. İsrail’den Walla haber platformu da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Kahire'de yeni bir esir takası için yapılacak müzakerelere, Tel Aviv'den bir heyetin gitmesine onay vermediğini belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading