Yandex Metrica

Yeni katliam hazırlığı! İsrail Gazze'yi bir kez daha vurmaya hazırlanıyor: Han Yunus için üst üste tahliye emirleri geldi.

Yeni katliam hazırlığı! İsrail Gazze'yi bir kez daha vurmaya hazırlanıyor: Han Yunus için üst üste tahliye emirleri geldi.

Katil İsrail  füzelerle yok edemediği, açlık-kıtlık, susuzluk, elektriksizlikle dize getiremediği Filistinlilerin direnç noktasına saldırmış sivillerin sığındığı okulu sabah namazı kılınırken yerle bir etmişti. 100 kişinin şehit olduğu saldırının yankıları devam ederken barbar İsrail yeni saldırı için hazırlıklara başladı.

Dünya

11.08.2024, 12:49

Katil İsrail, bölgede "çok sayıda terör eylemi" gerçekleştiğini söyleyerek Han Yunus'un El Jalaa mahallesindeki sivillere bölgeyi boşaltmalarını emretti. 

Yapılan açıklamada, Gazze'nin güneyindeki "insani bölge"nin sınırları renk kodlarıyla İsrail tarafından çizildi. İnsani bölge sınırları İsrail tarafından giderek daraltılırken katiller açıklamasında "Erken uyarı, sivil nüfusa verilen zararı azaltmak ve onları çatışma alanından uzak tutmak için yapılıyor" ifadesi kullanıldı.

Bu, İsrail’in dün geceden bu sabaha kadar yayınladığı ikinci tahliye emri oldu. İsrail daha önce de Han Yunus şehir merkezinin güneyindeki Şeyh Nasır, Barbakh ve Maen gibi bölgelerde yaşayan Filistinli siviller için bir tahliye emri yayınlamıştı.

Bloomberg'den çılgın iddia: Türkiye o ülkede balistik füze üssü ve uzay limanı kurmak istiyor! Bloomberg'den çılgın iddia: Türkiye o ülkede balistik füze üssü ve... Haberi Görüntüle

100 KİŞİ ŞEHİT EDİLMİŞTİ

İşgalci İsrail ordusuna bağlı kuvvetler, dün Gazze kent merkezindeki El-Derec Mahallesi'nde Filistinli sivillerin sığındığı El-Tâbiin Okulu'nu her biri bir ton ağırlığında üç MK-84 bombasıyla vurmuştu.

Saldırının sabah namazı esnasında gerçekleşmesi, ölü sayısını artırırken görgü tanıkları, saldırının namaz için kamet getirilmesinin hemen ardından yapıldığını aktarmıştı. Acil yardım ekipleri, saldırıya hedef olan kişilerin yüzde 90'ının öldüğünü, çok sayıda kişinin cesedinin kömürleştiğini ve çok sayıda cesede hala ulaşılamadığını belirtirken yaralıların da durumunun ağır olduğunu bildirmişti.

100 değil 200 değil tam 400 gemi ve denizaltı suya indi! Okyanus'ta gövde gösterisi: Savaş öncesi son prova! 100 değil 200 değil tam 400 gemi ve denizaltı suya... Haberi Görüntüle

KÖMÜRLEŞEN CESETLER TANINMAZ HALDE

Saldırının okuldaki onlarca kişinin sabah namazı için avluda toplanması esnasında düzenlenmesi ölü sayısını ve bombaların etkisini artırıyor. El-Tâbiin Okulu'ndan bilgi veren yerel gazeteciler, saldırı sonrası onlarca kişinin cesetlerinin kömürleştiğini ve tanınamaz hale geldiğini aktardı. Ölü sayısının ilk belirlemelere göre verildiğini belirten gazeteciler, cesetlerin bölgeye yakın El-Ahli El- Hastanesi'ne nakledildiğini ancak burada yeterli imkanların olmadığını kaydetti. Birçok cesedin kefen bulunamaması nedeniyle kefenlenemediğini dile getiren gazeteciler, okulda yakınlarının cesetlerinin parçalandığına şahit olan hayatta kalan Filistinli kadın ve çocukların büyük bir travma yaşadığını ve şok halini atlatamadığına vurgu yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading