Yandex Metrica

Sitede Ara

Yeni personele servet ödüyorlar: Yıllık maaş 54 bin dolara çıktı

Yeni personele servet ödüyorlar: Yıllık maaş 54 bin dolara çıktı

Rus ordusu cephe hattındaki tahkimatı sürdürebilmek için paralı asker alımına hız verdi. Temmuz ayında askerlik başvurularının yüzde 30 oranında düşmesi sonucu şimdiye dek görülmemiş ölçekte bir kampanya başlatıldı. Kesenin ağzını açan Kremlin, Ukrayna cephesine gitmeyi kabul eden herkese 24 bin doları hemen olmak üzere yıllık 54 bin dolar vaat ediyor. 

Dünya

04.09.2024, 19:41

Ukrayna topraklarındaki 1000 kilometrelik cephe hattında 550 bin civarında asker bulunduran Rusya, günde yaklaşık 1000 personel ölüm ya da yaralanma sonucu savaş dışı kaldığı için ön hatları sürekli yeni birliklerle takviye ediyor. 

Rusya Savunma Bakanlığı, 2024 yılı itibariyle her ay ortalama 25 bin askeri istihdam ederek bünyesine katıyor. Bir yandan Pokrovsk ve Çasiv Yar'a taarruza devam eden Ruslar, aynı zamanda Ukrayna işgali altındaki Kursk bölgesinde kontrolü yeniden sağlamanın yollarını arıyor. 

Savaşma becerisine sahip personelin 2 yıl önceki döneme göre daha değerli hale geldiği süreçte Rusya, paralı asker akışının devam etmesi için kesenin ağzını açtı. Geçtiğimiz yıl 25 bin dolar civarında seyreden maaş tutarı 55 bin dolara tırmandı. 

Rus gençlerini askere davet eden afişler binlerce noktada bulunuyor.

Rus yetkililer, yeni askerî personel alımı için kapsamlı bir reklam kampanyası başlattı.

24 Şubat 2022'den beri en kapsamlı askere alım faaliyeti olarak gösterilen kampanya kapsamında çok sayıda propaganda filmi hazırlandı; orduya davet afişleri ise hem Rus şehirlerinde hem de Telegram, Yandex, VKontakte gibi sosyal medya platformlarında görülüyor. 

Özellikle Telegram üzerinde agresif biçimde paylaşılan ilanlar, kullanıcıları Rusya Savunma Bakanlığı'nın Sözleşmeli Hizmet bölümüne yönlendiriyor. 

İngiltere'ye 'Tatar' tokadı: Kıbrıs hamlesi çok sert tepki aldı: Asla kabul etmeyeceğiz İngiltere'ye 'Tatar' tokadı: Kıbrıs hamlesi çok sert tepki aldı: Asla... Haberi Görüntüle

HAYATTA KALMAYI BAŞARANLAR YILDA 54 BİN DOLAR KAZANACAK 

Ukrayna basını, 'Agents' adlı araştırma kurumuna atıfla, paralı asker alımı gönderilerinin internette bir ayda 13,5 milyondan fazla görüntülendiğini kaydediyor. Bu oran Kasım 2022 itibariyle aylık 2,3 milyon düzeyindeydi. Daha önceki en yoğun dönem, Rus birliklerinin Bahmut şehrini almak için taarruza devam ettiği 2023 başında gerçekleşmişti. 

Moskova yönetimince hazırlanan ilanlarda, Rus ordusuna yazılacak kişilere cazip ödemeler yapılacağı vaat ediliyor. Buna göre, askere dahil olduktan sonra personele 2,3 milyon ruble (24 bin dolar) para hemen ödeniyor. 

Bu ödemeyle birlikte personele yıllık 5,2 milyon ruble kazanç (54 bin ABD Doları) garantisi veriliyor. 

Rusya televizyonlarında 'gençlerin sözleşmeli askerlik yapmak için akın akın başvuru merkezlerine koştuğu' şeklinde hazırlanmış haberler yayınlanırken, Kremlin'e yakın ünlü televizyoncular da programlarında Rus gençlerini cepheye güç vermeye çağırıyor. 

Askere alımlarda temmuz ayında yüzde 30'luk düşüş meydana geldiği, bu durumun yeni personele daha fazla para verilmesi gerektiği konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i harekete geçirdiği belirtiliyor. 

Kiev basını, kampanya ölçeği ve aciliyetinin Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki askerî gücünü korumakta zorlandığının bir göstergesi olduğunu kaydediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading