Yandex Metrica

Sitede Ara

Yeni salgın kapıda! Komşu ülkelerden Türkiye'ye yayılıyor! Ölüm getiren sivrisinekler için tüm dünya alarmda!

Yeni salgın kapıda! Komşu ülkelerden Türkiye'ye yayılıyor! Ölüm getiren sivrisinekler için tüm dünya alarmda!

Bir zamanlar Asya'yı kasıp kavuran, Güney Amerika, Avrupa gibi ülkelerde milyonlarca ölüme neden olan sivrisineklerin taşıdığı dang humması komşu ülkelerde görülmeye başlandı. Türkiye'de de her an oluşabilecek salgına ilişkin ise uzmanlar uyarıda bulundu. 

Dünya

28.07.2024, 15:44

Dünya Sağlık Örgütü 2024 yılında dang hummasına ilişkin verileri açıkladı. Yayılışında bu yıl büyük bir artış gösteren dang hummasının 22 Temmuz'a kadar 176 ülkede 11 milyon kişinin dang hummasına yakalandığı 6 bin 508 kişinin ise hayatını kaybettiği açıklandı. 

Alman gazetesine saldırı: Almanya'da yasaklanan ters kırmızı üçgen yeniden ortaya çıktı! Alman gazetesine saldırı: Almanya'da yasaklanan ters kırmızı üçgen yeniden ortaya... Haberi Görüntüle

BATI'DA GİDEREK YAYILIYOR

Durumu ağır olan vakaların ise 24 bini aştığı Brezilya Kolombiya, Peru, Honduras, Guatemala'da artış gösterdiği kaydedildi. Ayrıca hastalığın Nepal, Bangladeş, Vietnam ve Sri Lanka gibi ülkelerde giderek arttığı, kontrol altına alınmasında zorluk çekildiği öğrenildi. 

ABD'nin Florida, Teksas ve Kaliforniya'daki sıcak havalar nedeniyle artış göstermeye başladı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi ise uyarı yayınladı.

Kardeş ülke ile dev enerji anlaşması! Ticari hedefler iki katına çıkacak! Kardeş ülke ile dev enerji anlaşması! Ticari hedefler iki katına... Haberi Görüntüle

İRAN'DA DANG HUMMASI ALARMI

Komşu ülke İran'da ise 14 Haziran'dan bu yana dang hummasına yakalananların sayısının 12'ye ulaştığı bölgedeki sivrisineklerin insanlara bulaştırması sonucu oluşturduğu konusunda vatandaşlarını uyardı. Aedes sivrisineklerin hastalığı daha çabuk yaydığı öğrenilirken bu tur sivrisineklerin Türkiye'de de görülüyor.

Trump'tan F-35 savaş uçağı açıklaması: '3. Dünya Savaşı hiç olmadığı kadar yakın' Trump'tan F-35 savaş uçağı açıklaması: '3. Dünya Savaşı hiç olmadığı... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE RİSK ALTINDA

Dang Humması'nın yayılmasındaki en önemli aracılar enfekte olmuş sivrisinekler olurken artan sıcaklık ve nem oranları hastalığın yayılmasına neden oluyor. İklim dengesinin değişmeden önce Aedes sivrisineklerinin tropikal ve subtropikal bölgelerde artış gösteriyordu. Türkiye'de ise dang humması vakaları henüz bildirilmedi. Ancak Asya ve Güney Amerika bölgelerine seyahat edenlerin hastalığa yakalanma oranı yüksek.  İran'da vakaların gözlemlenmesiyle Türkiye'de risk altına girmiş durumda. 

Avurpa'da Fransa, İtalya, İspanya gibi toplamda 13 ülkede vakalara rastlandığı öğrenilirken Türkiye hem doğu hem de batıdan gelebilecek sivrisineklere karşı tehdit altında.

Paylaştığı fotoğraf alay konusu oldu, görevden alındı! ABD'li komutanın hatası viral oldu! Paylaştığı fotoğraf alay konusu oldu, görevden alındı! ABD'li komutanın hatası... Haberi Görüntüle

ÖNLEM ALMAK ŞART

Ülkemizdeki vatandaşların ise bireysel olarak tedbirlerini almaları uzun kollu kıyafetler giyerek evlerinde cibinlik ve sineklik taktırmaları büyük önem arz ediyor. Pis su birikintilerinden uzak durulması sivrisineklerin çoğunlukta oluşturduğu yerlerden uzak durulması gerekir. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading