Yandex Metrica

Sitede Ara

Yeraltı roket üssü! Hizbullah katil İsrail'i işte buradan avlıyor: Demir Kubbe S.O.S verdi

Hizbullah tarafından yayımlanan savaş videosundaki yeraltı roket üssü dikkatlerden kaçmadı. Dün geceden beri İsrail'i füze yağmuruna tutan Hizbullah, Demir Kubbe'de ağır kayıplara neden oldu.

Dünya

22.09.2024, 18:16

Lübnan'da bulunan Hizbullah, benzersiz bir materyalle, Suriye'de üretilen kısa menzilli balistik füzelerde kullanılan roketler ve araçların bulunduğu bir veya daha fazla yeraltı şehrinin görüntülerini yayınladı.

İsrail'de kritik istifa: 7 Ekim'deki başarısızlığı kabul etti İsrail'de kritik istifa: 7 Ekim'deki başarısızlığı kabul etti Haberi Görüntüle

HİZBULLAH'IN YER ALTI ÜSLERİ

Bu füzelerin ellerinde olduğu bilindiğinden tekrar gösterildi. Görüntülerde ayrıca yer altı füze fırlatma çukuru ve kullanıma açık geniş alan da görülüyor.

Bunlar, görünüşe göre Hizbullah'ın İsrail'in hava üstünlüğünü öngörerek Lübnan'ın bir veya daha fazla yerindeki mühimmat depolarını yeraltında korumaya özen gösterdiği yer altı askeri tesisleri olarak biliniyor.

Küçük bir sapmanın bedeli ölümcül olabilir! Dev asteroit Dünya'ya yaklaşıyor Küçük bir sapmanın bedeli ölümcül olabilir! Dev asteroit Dünya'ya yaklaşıyor Haberi Görüntüle

DEMİR KUBBE S.O.S VERDİ

Öte yandan Hizbullah'ın üst düzey lideri Hasan Nasrallah “Düşmanın, Tel Aviv'i veya başka bir hedefi hedef alması gereken stratejik ve isabetli füzeleri, özellikle balistik füzeleri vurduğu, bu füzeleri imha ederek Tel Aviv'i kurtardığını ve hayati tesisleri koruduğunu iddia eden sözleri yalandır. Şu anda bu füzeleri kullanma niyetimiz yoktu, ancak gelecekte veya yakın zamanda kullanabiliriz" yorumunu yaptı.

Ayrıca Hizbullah İsrail'in kuzeyine, özellikle Ramat David hava üssünü hedef alan düzinelerce roket fırlattı. İsrail Savunma Bakanı Ramat David'den, savaşın yeni bir aşamaya girdiğini, özel üssün Hizbullah'a ait bir insansız hava aracı tarafından haritasının çıkarıldığını ve Hizbullah'ın görüntüleri kamuoyuna açıkladığını bildirmişti.

Hava üssüne yapılan saldırılar Batı Şeria'daki Filistinliler tarafından coşkuyla karşılandı, Hizbullah sivil altyapı yerine askeri hedefleri hedef almakta ısrar ediyor. Demir Kubbe roketlerinden kaynaklanan yaralanmalar olduğu bildirildi.

Habere Tepki Ver

3

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading