Yandex Metrica

Sitede Ara

Yıllarca tuttuğu kapı milyoner etti: Tam 38 milyon TL değerinde! Merakı servet sahibi yaptı

Yıllarca tuttuğu kapı milyoner etti: Tam 38 milyon TL değerinde! Merakı servet sahibi yaptı

Romanya​'nın güneydoğusunda bir köyde yaşayan kadın yıllardır tuttuğu kapı tutucusu sayesinde zengin oldu. Dudak uçuklatan bir değere sahip olan kapı tutacağı milyonlarca yıllık çıktı.

Dünya

12.09.2024, 12:14

Yıllar önce dere yatağından bir taş bulan yaşlı kadın, o taşı kapı tutucu olarak kullanmaya başladı. Yaşlı kadın hayatını kaybedince, evi akrabasına miras kaldı. Yeni ev sahibi taşın göz kamaştırıcı renginden dolayı ne olduğunu merak edince şoke eden gerçek ortaya çıktı.

AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı Haberi Görüntüle

TAŞ MİLYONLARCA YILLIK ÇIKTI

Yaşlı kadının dere yatağında bulunduğu ve yıllarca kapı tutacağı olarak kullandığı taş, milyonlarca yıl önce ağaçlardan akan reçinin fosilleşmesiyle oluşan amber taşı olduğu ortaya çıktı. Taşı inceleyen uzmanlar tarihi taşa 1.1 milyon dolar fiyat biçti. 

Romanya​'nın Buzau Nehri kıyısında bulunan ve sıcak tonları ile bilinen bu taş "rumanit" olarak isimlendiriliyor. Taş​, şimdilerde Buzau İl Müzesi'nde sergileniyor. 

Ayrıca buna benzer bir olay daha önce ABD Michigan'da yaşanmış, bir adamın kapı durdurucu olarak kullandığı taş​ın aslında 100 bin dolar değerinde bir meteorit olduğu ortaya çıkmıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading