Yandex Metrica

Sitede Ara

Yolcu gemisi buzdağına çarptı: Binlerce yolcu ölümden döndü: Titanik 2!

1912 yılında Kuzey Atlantik'in buzlu sularına gömülen RMS Titanic'i anımsatan olay Carnival Spirit yolcu gemisinde meydana geldi. Binlerce yolcusu ile seyir halinde olan Carnival Spirit bir buzdağına çarptı. Dehşet anları yolcu kamerasına yansıdı. 

Dünya

12.09.2024, 15:24

Titanik muhtemelen deniz yoluyla seyahat ederken düşünmek isteyeceğiniz son düşüncedir, ancak Carnival Spirit yolcu gemisindeki binlerce yolcu geçen hafta bu düşünceyi iliklerine kadar hissetti. Yolcuları ile birlikte seyir halinde olan gemi beklenmedik bir şekilde buzdağına çarptı. 

ABD'den Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması! İsrail'e çağrı ABD'den Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması! İsrail'e çağrı Haberi Görüntüle

YOLCU GEMİSİ BUZDAĞINA ÇARPTI

Dalgaların sürüklediği bir buz parçasının Carnival Spirit yolcu gemisine çarptığı olayda şans eseri gemide kimse yaralanmadı ve herhangi bir hasar meydana gelmedi.

Carnival Spirit, olağanüstü güzelliği ve yüzen buz parçalarıyla bilinen Juneau şehrinin güneyindeki bir su yolu olan Alaska'nın Tracy Arm Fiyordu'nda yelken açıyordu.

Olaya ilişkin videolar daha sonra sosyal medyada yayıldı ve birçok yolcu, geminin buzdağına çarptığı anı kayda aldı.

Bu arada bir yolcu, sosyal medya paylaşımında geminin "hasar tespiti için saatlerce" durdurulduğunu söyledi.

5 kişiye mezar olmuştu! Titan Denizaltısı faciasının enkaz görüntüsü ilk kez paylaşıldı! 5 kişiye mezar olmuştu! Titan Denizaltısı faciasının enkaz görüntüsü ilk... Haberi Görüntüle

SONU TİTANİK GİBİ OLMADI

Şirketin temsilcisi CNN Travel'a, diğer şeylerin yanı sıra, "Gemide herhangi bir hasar olmadığı belirlendi ve gemi yoluna devam etti." dedi.

Carnival Spirit, yedi günlük Alaska gezisini Salı günü aralıksız tamamlayarak Seattle, Washington'a döndü. Gemi o zamandan beri Alaska'ya bu sefer 14 gün boyunca gidiş-dönüş bir yolculuğa çıktı.

Hatırlanacağı üzere White Star Line şirketine ait RMS Titanic, Olympic sınıfı bir transatlantik yolcu gemisiydi. Harland and Wolff (Belfast, Kuzey İrlanda) tersanelerinde inşa edilen gemi için asla batmaz yorumları yapılıyordu. 

15 Nisan 1912 gecesi ilk seferine çıkan gemi bir buz dağına çarpmış ve yaklaşık iki saat kırk dakika içinde Kuzey Atlantik'in buzlu sularına gömülmüştü. 1912'de yapımı tamamlandığında dünyanın en büyük buharlı yolcu gemisi olan Titanik'te bulunan 1.514 hayatını kaybetmişti. Bu olay dünyanın en büyük deniz felaketi olarak kayıtlara geçer. 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading