Yunan basınından dikkat çeken SİDA analizi: Türkiye yeni koşullar oluşturuyor

Yunan basınından dikkat çeken SİDA analizi: Türkiye yeni koşullar oluşturuyor

Türk savunma sanayi tarafından geliştirilen silahlar dünya basınında geniş yer bulurken Yunan basını da Türkiye tarafından geliştirilen savunma araçlarını yakından takip ediyor.

Dünya

23.01.2024, 22:23

Türkiye'nin savunma sanayii alanında attığı adımlar tüm dünyada büyük etkilere neden olurken geliştirilen platformlar en çok komşumuz Yunanistan'ın dikkatini çekiyor. 

Her fırsatta Türk savunma sanayisi tarafından ortaya atılan platformları inceleyen Yunan basını şimdi de Türk deniz platformlarını incelemeye aldı. 

Türk donanmasının gücüne güç katan Türk savunma sanayinisi yakından inceleyen Yunan gazetelerinden biri ise "Ege'de çözüm arıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Yunanistan'ın Fransa'dan aldığı fırkateynlerin son derece hızlı bir biçimde inşa edildiğinden söz edilen haberde önümüzdeki aylarda Yunan Donanması'nın Ege ve Doğu Akdeniz'deki dengeleri başka bir seviyeye taşıyacağı iddia edildi. 

ABD'den flaş iddia: İsrail, İran'a saldırmak için o tarihi bekliyor ABD'den flaş iddia: İsrail, İran'a saldırmak için o tarihi bekliyor Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE YENİ KOŞULLAR OLUŞTURULMASINA NEDEN OLUYOR"

Ancak haberin tamamı Yunan fırkateynleri ile ilgili değildi. Türkiye Savunma Sanayii'den de bahsedilen haberde, "Türk tarafının ürettiği insansız taarruz botların seri üretimde olması yeni koşullar oluşturulmasına neden oluyor." denildi.

Bu yeni koşullar yüzünden Yunanistan'ın ABD'den benzer robotların bir kısmını almak zorunda olduklarından bahseden Yunan gazetesi, "Bu şekilde ilk drone'u oluşturmaya başlıyoruz ve iç savaş sanayiimizi harekete geçiriyoruz" dedi.

Çinli bilim insanları uyardı! Keneden bulaşan yeni virüs keşfedildi... Çinli bilim insanları uyardı! Keneden bulaşan yeni virüs keşfedildi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN İLK SİDA'SI

Yunan basını tarafından yakından takip edilen Türk savunma sanayi tarafından geliştirilen silahlı insansız deniz araçları dünya tarafından yakından takip ediliyor. 

Silahlı deniz araçları için pek çok proje yürütülse de Ares Tersanesi ve Meteksan Savunma, Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracı (SİDA) olan ULAQ'ı geliştirdi. İki şirketin birkaç yıldır devam eden araştırma geliştirme faaliyetleri sonunda ortaya çıkan ULAQ serisinin ilk ürünü olan SİDA'nın prototip üretimi birkaç yıl önce tanıtıldı.

ULAQ aynı zamanda silahlı test atışlarının da gerçekleştirerek tarihe adını yazdırdı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading