Yunan diasporasından ABD Kongresi'ne mektup: F-35'leri Türkiye'ye satmayın!

Yunan diasporasından ABD Kongresi'ne mektup: F-35'leri Türkiye'ye satmayın!

Yunan diasporası Türkiye'nin dışarıda bırakıldığı F-35 programına yeniden dahil edilmesi için gösterilen çabaları engellemek için kampanya başladı. ABD Kongresi'nin dört önemli üyesine mektup yazan ABD'li Yunanlar "F-35'leri Türkiye'ye satmayın" diyerek yalvardı.

Dünya

26.09.2024, 11:51

Yunan basınına göre, Biden yönetimi yetkililerinin, Rusya'nın S-400 uçaksavar füze sistemini İncirlik'te depolamayı kabul etmeleri halinde gelişmiş çok rollü uçağın Türkiye'nin kullanımına yeniden sunulmasını sağlayacak bir anlaşma için bastırdıkları öğrenildi. 

Katile lanet Gazze'ye destek! New York’ta binlerce kişi Netanyahu’yu protesto etti: Soykırıma son ver! Katile lanet Gazze'ye destek! New York’ta binlerce kişi Netanyahu’yu protesto... Haberi Görüntüle

YUNAN LOBİSİ KONGRE'YE YALVARDI

ABD'nin bu adımı sonrası hareke geçen Yunan lobisi ABD Senatörleri Ben Cardin ve Jim Risch ile Temsilciler Michael McCaul ve Gregory Meeks'e mektup yazdı. Söz konusu mektupta, "Türkiye'nin F-35 programına geri kabul ayrıcalıklı konumu verilmeden önce Amerikan halkına kanıtlaması gereken çok şey var. Amerikan yapımı silahları Amerikan müttefiklerine, ortaklarına ve Amerikan çıkarlarına karşı cezasız bir şekilde kullanma isteğini gösterdi" denildi.

İngiltere'den flaş yaptırım kararı: Rusya'nın hedeflerine darbe! İngiltere'den flaş yaptırım kararı: Rusya'nın hedeflerine darbe! Haberi Görüntüle

"TÜRKLERE F-35 SATMAYIN"

Mektubun devamında ise, Türk F-16'ları Yunan hava sahasını ihlal etmek için kullandığını ve Yunan egemenliğine karşı giderek daha fazla uçak inşa eden Mavi Vatan doktrinin olduğunu söylenildi.

Ayrıca, "Haziran 2023'te Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye'nin 'bağımsız bir dış politika çizdiğini' itiraf etti. Bu 'bağımsızlık' Ankara tarafından şu şekilde tercüme edildi: Rusya ile işbirliği, Hamas'a sponsorluk ve koruma, NATO'ya şantaj, Yunanistan ve Kıbrıs'a karşı savaş. Bu, F-35'lere veya gelişmiş Amerikan jet motorlarına erişimle ödüllendirilemez. Ankara olduğu sürece Türkiye'nin F-35, GE Havacılık ve Uzay Motorları taleplerini reddetmenizi rica ediyoruz. Yukarıdaki politikaları sürdürüyor" denilerek mektup sonlandırıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading