Yandex Metrica

Yunan keşiş Paisius'un Ayasofya kehaneti Atina medyasına umut oldu

Yunan keşiş Paisius'un Ayasofya kehaneti Atina medyasına umut oldu

Türkiye'nin savunmada elde ettiği büyük güç karşısında psikolojik çöküntü yaşayan Yunan medyası, tüm umudunu sözde kehanetlere ve bir Türk-Rus savaşına bağladı.

Dünya

06.09.2024, 19:57

Yunan medyası bugünlerde 'Paisius' adlı bir keşişin Türkiye hakkındaki sözde kehanetleriyle avunuyor.

Temmuz 1994'te öldüğü belirtilen ve geleceğe ilişkin sözde öngörüleriyle tanınan 'Aziz Paisius', Türkiye ile Rusya arasında bir savaş çıkacağını ve İstanbul'un Ruslar tarafından fethedileceğini savunuyor. 

Rusça yayın yapan bazı sitelerin Paisius'un sözlerine atfen haber yayınlaması, Atina basınına heyecan verdi. Türk savunma sanayiindeki gelişmeleri yakından takip eden Pentapostagma adlı Yunan sitesi, Paisius'un şu sözde kehanetleri yazdığını ileri sürüyor:

Yunanlıların 'Aziz' sıfatıyla çağırdığı Paisius, Rusların İstanbul'u alınca şehri niçin Yunanlılara vereceğine açıklık getirmiyor.

"Konstantinopolis'i geri alacağız ama kendimiz değil. Tanrı bunu başkalarının şehri alıp bize vermesi için ayarlayacak. 

Türkiye ile Rusya arasında savaş çıkacak. Türkler ilk başta kazandıklarını düşünecek ama bu onlar için felaket olacak. Ruslar kazanacak ve Konstantinopolis'i alacak.

Türkler yaptıklarının hesabını verecekler, Tanrı'nın izni olmadan bu toprakları işgal ettikleri için ölecekler. Onların sonu zaten yakın.

Ülke nüfusunun 3'te biri yok olacak, 3'te biri Hıristiyan olacak, 3'te biri de Mezopotamya'ya gidecek."

Çin ve Rusya'dan savaş ilanı gibi açıklama! 'ABD'nin füze tehdidine ortak yanıt vereceğiz' Çin ve Rusya'dan savaş ilanı gibi açıklama! 'ABD'nin füze tehdidine... Haberi Görüntüle

'BÜYÜK GÜÇLERLE SAVAŞ KAÇINILMAZ'

Paisius, Rusya ile Türkiye arasındaki çatışmaların 2,5 yıl süreceğini, sonrasında galip gelecek Rusların İstanbul'u aldıktan sonra megakenti Yunanlılara vereceğini ileri sürüyor. Bu esnada Ayasofya Camii ise Ortodoks kilisesine dönüştürülecek. 

Yunan medyasının bu sözde kehanetlere umut bağlaması, yıllardır dikkatle izledikleri Türkiye'nin savunma sanayiindeki gelişimi karşısında hissettikleri ezikliğin yeni bir yansıması oldu. 

Yunan sitesi, keşiş Paisius'un sözde kehanetlerine rağmen yakın bir gelecekte Rusya ile Türkiye arasında bir savaş beklenmediğini kabul ediyor. 

Bunun yanında Ankara'nın Kafkasya'da ve Suriye'de Rus çıkarlarına darbe vurduğunu ileri süren Atina medyası, Türkiye'nin devasa silahlanma programıyla Doğu Akdeniz ve Afrika'da aslan payını almak istediğinden bahisle, 'büyük güçlerle savaşın' kaçınılmaz olduğunu ileri sürüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading