Yunan'a ABD kazığı! 'Türkiye'yi vurun' diye verilen tanklar hurda çıktı

Yunan'a ABD kazığı! 'Türkiye'yi vurun' diye verilen tanklar hurda çıktı

Amerika'dan Yunanistan'a "Türkiye'yi vurun" talimatı ile verilen Bradley muharebe araçlarının hurdalığa çıktığı ifade edildi. Araç başına toplam 8 milyon avro onarım bedeli ödeyen Yunanistan adete asrın kazığını yedi.

Dünya

17.10.2024, 21:44

Amerika tarafından Yunanistan'a bedelsiz olarak temin edilen M2A2 Bradley muharebe araçlarının son derece kötü durumda olduğunu ifade eden Yunan Savunma Bakanı Dendias, bakanlığın bir aracın onarım maliyetinin araç başına 8 milyon avroya ulaştığını tahmin ettiğini kaydetti.

Bradley muharebe araçlarının onarım maliyeti yeni bir modern piyade muharebe aracının üretimi ile eşdeğer. Öyle ki Bradley IFV'leri inceleyen heyet, Fazla Savunma Malzemeleri (EDA) programı kapsamında 62 adet seçmişti. Yunanistan bu savaş araçlarının onarım ve restorasyonunu finanse edecekti.

Dünya sustukça o daha da küstahlaşıyor! Netanyahu UNIFIL'ı hedef aldı: Lübnan'dan çekilin Dünya sustukça o daha da küstahlaşıyor! Netanyahu UNIFIL'ı hedef aldı:... Haberi Görüntüle

YUNAN'A TARİHİ KAZIK

Yunanistan'ın söz konusu araçların restorasyonu için önemli miktarda fon harcamasının uygun olmadığı iddia ediliyor. Ayrıca Yunanistan'a BAE Systems'in stoklarından düşük bir fiyatla satın alması teklif edilen 102 adet Bradley aracı için de aynı sonuçlara varılmıştı.

Defense Review'ın haberine göre, Yunanistan'ın topraklarında askeri kullanım için önemli altyapı ve tesisler sağlamasına karşılık olarak piyade savaş araçları ve diğer bazı ekipmanlar ücretsiz olarak transfer edilecekti. 

Bu transfer özellikle Dedeağaç limanı için önem arz ediyordu. Öyle ki ABD, yüzlerce M1117 zırhlı güvenlik aracı, Island sınıfı devriye gemileri ve OH-58 Kiowa helikopterlerini ücretsiz olarak sağlamıştı.

Trump suikast alanında! Rakiplerinin kendisini öldürmeye çalıştığını iddia etti! Mitinge Elon Musk da katıldı ve Trump suikast alanında! Rakiplerinin kendisini öldürmeye çalıştığını iddia etti! Mitinge... Haberi Görüntüle

30 ADET MARDER ALINDI

Tüm bunlara ek olarak Amerika 4 adet C-130 askeri nakliye uçağı ve 4 adet Freedom sahil gemisi sağlamayı taahhüt etti. Ancak bu anlaşmalar henüz yerine getirilmemiştir ya da Bradley araçlarında olduğu gibi Yunanistan'a faydası tartışmalıdır.

Yunanistan 2023 yılında Silahlı Kuvvetlerinin zırhlı unsurlarının güncellenmesi konusunu aktif olarak ele almaya başlamıştır. O tarihte hükümet Leopard 2A4 tanklarını modernize etme ve potansiyel olarak 204 adet KF41 Lynx IFV satın alma planlarını açıklamıştır. Buna ek olarak, Ringtausch programı kapsamında Yunanistan, Ukrayna'ya transfer edilen ekipman karşılığında Almanya'dan 30 adet Marder piyade muharebe aracı aldı.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading