Yandex Metrica

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis GKRY'yi savundu: 'Hakan Fidan'ın uyarıları yapıcı değil!'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis GKRY'yi savundu: 'Hakan Fidan'ın uyarıları yapıcı değil!'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, GKRY'nin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında üs olarak kullanılmasına ilişkin olarak yaptığı uyarıları eleştirerek bu açıklamaların yapıcı olmadığını iddia etti.

Dünya

26.06.2024, 10:06

Güney Kıbrıs Rum kesiminden yayın yapan ANT1 televizyonuna açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın GKRY ile yaptığpı açıklamaları eleştirdi.

Bir gecede 87 İHA imha edildi: Terör saldırısı girişimi engellendi! Bir gecede 87 İHA imha edildi: Terör saldırısı girişimi engellendi! Haberi Görüntüle

"BU İŞLERDEN UZAK DURUN"

Hakan Fidan, dün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada GKRY'nin Gazze'ye yönelik operasyonların parçası olmasına yönelik olarak şunları söylemişti:

"7 Ekim'den sonra, İsrail'in başlattığı ilk operasyonlardan sonra biz, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin özellikle Gazze'ye yönelik operasyonlarda belli ülkelerin kullandığı bir üs olmasını istihbari raporlarla hep görüyoruz. Orada Gazze'ye yönelik istihbari uçuşların, askeri uçuşların sürekli yapıldığını. Bunu gündeme getirince biz, birdenbire burayı lojistik üs ilan ettiler, Gazze'ye yönelik. Aslında biz o zaman da dedik yani bu lojistik üs operasyonu, oranın aslında bir askeri üs olma özelliğini gizleyen bir faaliyet haline açıkçası dönüşmüş oldu. Buranın ve Yunan adalarının Orta Doğu'ya yönelik operasyonlar için kullanılıyor olmasının ne Kıbrıs Rum Kesimi'ne ne Yunanistan'a faydası olur. Bizim tavsiyemiz, Yunanlara da söyledik, buralardan, bu işlerden uzak durması çünkü Ortadoğu'daki devam eden savaşlara bu şekilde siz müdahil olduğunuz zaman, taraf olduğunuz zaman bu ateş gelir, sizi de bulur. Zaten biz de aynı coğrafyadayız, gelir bizi de bulur."

İş makinesi tarihe kepçe attı: 4000 yıllık sır ortaya çıktı! Akıllara durgunluk veren keşif İş makinesi tarihe kepçe attı: 4000 yıllık sır ortaya çıktı!... Haberi Görüntüle

"ÖĞÜT İSTEMİYORUZ"

Bu açıklamaların yapıcı olmadığını savunan Yunan Bakan, GKRY'nin bölgede önemli bir insani çalışma yaptığını ve askeri operasyonlara karışmadığını ve Avrupa Birliği ülkelerinin de dün Lüksemburg'da düzenlenen AB Dışişleri Bakanları toplantısında GKRY'e bu konuda destek verdiğini iddia etti. "Hem Yunanistan hem de (Güney) Kıbrıs olarak ne telkin ne de öğüt kabul ediyoruz. Tüm taraflarla konuşabilmek, barışın tesisi kadar insani yardım konusunda da yapıcı bir katkıda bulunmak üzere çizdiğimiz yolda devam edeceğiz." diyen Yerapetritis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin Kıbrıs meselesinin çözümüne katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Türkiye'nin Kıbrıs meselesindeki tavrının değişmesini beklemediklerini de ifade eden Yunan Bakan, Kıbrıs'ın kendi dış politikalarının ilk sıralarında yer aldığını hatırlattı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading