Yandex Metrica

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis'ten Türkiye açıklaması: 'Sorunların çözümü için tarihi bir fırsat penceresi bulunuyor'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis'ten Türkiye açıklaması: 'Sorunların çözümü için tarihi bir fırsat penceresi bulunuyor'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, ülkesinin iki temel dış politika meselesinin Kıbrıs ve Türk-Yunan ilişkileri olduğunu vurgulayarak "Türkiye ile aramızdaki büyük meseleleri çözmek için şu an tarihi bir fırsat penceresi bulunuyor. Bu tür fırsatlar tarihte çok sık çıkmaz karşımıza." dedi.

Dünya

07.09.2024, 08:02

"Uluslararası Selanik Fuarı" dolayısıyla Selanik'e gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.  Yunanistan dış politikasında iki önemli mesele olduğunu belirten Yerapetritis, bunların Kıbrıs ve Türk-Yunan ilişkileri olduğunu vurguladı. Yerapetritis, kendi bakanlığı döneminden itibaren bu konulardaki sorunların çözümü için aktif bir dış politika izlendiğini öne sürdü. Kıbrıs meselesine de değinen Yunan bakan, bu sorunun bir yıl önce durağan olduğunu ancak gelinen noktada BM'nin öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti. 

Bakanlığa 14 ay önce geldiğini hatırlatan Yerapetritis, bu dönemde Türk-Yunan ilişkilerinde önemli adımlar atıldığına dikkat çekerek iki ülkenin karşılıklı konuşabilecek bir seviyeye geldiğini belirtti. Yılların getirdiği sorunların kolayca çözüme kavuşturulamayacağını söyleyen Yorgos Yerapetritis, diyalog vurgusu yaptı. Yunan bakan, "Ancak karşımızdakiyle tartışabiliriz. Diyalogdan sonuç çıkabiliriz." dedi.

Brüksel-Budapeşte gerginliği sürüyor: AB Komisyonu, Macaristan'daki toplantıyı boykot etti Brüksel-Budapeşte gerginliği sürüyor: AB Komisyonu, Macaristan'daki toplantıyı boykot etti Haberi Görüntüle

"TARİHİ BİR FIRSAT VAR"

Kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) deniz yetki alanlarının tam olarak belirlenmesinin Türkiye ile olan sorunları çözeceğine inandığını belirten Yerapetritis, "Türkiye ile aramızdaki büyük meseleleri çözmek için şu an tarihi bir fırsat penceresi bulunuyor. Bu tür fırsatlar tarihte çok sık çıkmaz karşımıza." dedi.

Türkiye ile Mısır arasındaki yakınlaşmanın kendilerini rahatsız etmeyeceğini öne süren Yunan bakan, "Tüm müttefiklerimizin, tüm stratejik ortaklarımızın komşularımızla ve Türkiye ile iyi ilişkiler kurmasını isterim ancak stratejik ilişkiye sadece bir ortakla sahip olabilirsin ve biz Mısır'la stratejik ortaklarız. Dolayısıyla herhangi bir tehlike yok." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading