Yandex Metrica

Yunanistan turist akınından endişeli: Ek vergi gelmesi an meselesi

Yunanistan turist akınından endişeli: Ek vergi gelmesi an meselesi

Yunanistan, aşırı turizmin olumsuz etkilerini gidermek istiyor. Başbakan Miçotakis, adalara gelen tüm turistlerden ek ücret alınacağını ve konaklama vergilerinin artırılacağını söyledi.  

Dünya

09.09.2024, 17:53

Yunanistan, turizm sorunuyla mücadele etmek için kollarını sıvadı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, özellikle popüler turistik bölgelerdeki ziyaretçi yoğunluğunu hafifletmek için yeni düzenlemeler açıkladı.

Bu önlemler, kruvaziyer yolcularından alınacak ek ücretler ve konaklama vergilerinin artırılması gibi adımları barındırıyor.

Naaşı Filistin bayrağına sarıldı! Ayşenur Eygi, Batı Şeria'da düzenlenen törenle uğurlandı! Naaşı Filistin bayrağına sarıldı! Ayşenur Eygi, Batı Şeria'da düzenlenen törenle... Haberi Görüntüle

AŞIRI TURİZMDEN ENDİŞELİLER

Yunanistan 2023 yılında 36,1 milyon ziyaretçi ağırlarken, 2024'ün ilk yarısında ziyaretçi sayısı yüzde 16 artışla 11,6 milyona ulaştı. Ekonomiye yaklaşık yüzde 20 katkıda bulunan turizm sektörü ülke için hayati önem taşıyor.

Mega-tsunami şoku! 90 saniyede bir beşik gibi sallandı: 9 gün durmadan devam eden sarsıntının gizemi çözüldü Mega-tsunami şoku! 90 saniyede bir beşik gibi sallandı: 9 gün... Haberi Görüntüle

POPÜLER ADALARDAN DAHA FAZLA ÜCRET ALINACAK

Ek olarak düzenlemeye göre iklim kriziyle bağlantılı olarak konaklama vergisinde de artışa gidilecek.

Diğer yandan Yunan limanlarına gelen tüm yolcular ek ücret ödeyecek.

Bu ücret popüler turizm adaları Santorini ve Mykonos'ta daha fazla olacak.

Nisan-Ekim döneminde alınan konaklama vergisi de arttırılacak.

İşareti yanlış anlayıp katlettiler! Aile fotoğrafında verdikleri poz sonları oldu! İşareti yanlış anlayıp katlettiler! Aile fotoğrafında verdikleri poz sonları oldu! Haberi Görüntüle

ALTIN VİZE PROGRAMINDA DEĞİŞİKLİK

Yunanistan, 'Altın vize' programıdna değişikliğe gidiyor. Daha önce yabancıların sınırsız oturum vizesi alabilmeleri için mülk satın almaları gerekiyordu. Yeni düzenleme ile birlikte bu vizeyi almak isteyenler, yerel girişimlere en az 250 bin Euro ücret yatırmak zorunda kalacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading