Yandex Metrica

Sitede Ara

Yunanistan'ın Türk hazımsızlığı: Batı Trakya'da dört ilkokulu daha kapatacak

Yunanistan'ın Türk hazımsızlığı: Batı Trakya'da dört ilkokulu daha kapatacak

Yunanistan, Batı Trakya'da 'öğrenci yetersizliği' gerekçesiyle 4 Türk azınlık ilkokulunu daha kapatacak.

Dünya

20.07.2024, 16:42

2011 yılından bu yana Batı Trakya'daki Türk azınlığa ait çok sayıda ilkokul kapatılırken Yunanistan'ın Türk hazımsızlığı kaldığı yerden devam ediyor.

Türk vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Batı Trakya'da öğrenci yetersizliği nedeniyle dört Türk azınlık ilkokulunun kapatılacağı açıklandı.

İsrail'den Philadelphia Koridoru kararı: Soykırım ortağı ABD haritayı onayladı İsrail'den Philadelphia Koridoru kararı: Soykırım ortağı ABD haritayı onayladı Haberi Görüntüle

4 OKUL DAHA KAPATILACAK

Yunan medyasında yer alan haberlere göre, Rodop ilinde Hacıören, Keziren ve Payamlar, İskeçe'de ise Karaköy ilkokulu kapatılacak okullar arasında gösterildi. 2011 yılından beri öğrenci yetersizliği sebebiyle sistematik olarak kapatılan Türk azınlık ilkokulu sayısı sürekli yükseldi. Kararla birlikte Batı Trakya'da faaliyetlerine devam eden azınlık okulu sayısı 86 olacak. Batı Trakya genelinde, 1995 yılında 231 azınlık okulu faaliyet gösteriyordu.

Egzersiz yaparken felç kaldı! Yaptığı yanlış hareket kaderini değiştirdi! Egzersiz yaparken felç kaldı! Yaptığı yanlış hareket kaderini değiştirdi! Haberi Görüntüle

OKULLAR KAPATILMIŞ YA DA BİRLEŞTİRİLMİŞTİ

Haatırlanacağı üzere Yunan hükümetinin idari reform çalışmaları kapsamında, 2011 yılından bu yana Batı Trakya'daki Türk azınlığa ait çok sayıda ilkokul kapatılmış veya birleştirilmişti.

Yunan tarafı yaşanan bu olayın kapatma olmadığını, öğrenci yetersizliğinden dolayı askıya alma uygulaması olduğunu iddia etti. Soydaş veliler ise bunu, azınlık öğrencilerinin Yunan devlet okullarına gönderilmesini amaçlayan bir adım olarak görüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

2

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading