Yandex Metrica

Sitede Ara

Zelenski’den savaşın seyrini değiştirecek acı itiraf: Geri dönerse işimiz çok zor

Zelenski’den savaşın seyrini değiştirecek acı itiraf: Geri dönerse işimiz çok zor

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak seçimlere ilişkin BBC'ye konuşan Ukrayna devlet başkanı Volodimir Zelenski, ''Trump'ın yeniden başkan olarak seçilmesi halinde Ukrayna – ABD ilişkilerinin zorlanacağını ve Trump’la çalışmanın zorlu bir iş olacağını biliyoruz ama biz çalışkanız ve zorlu işlerin altından kalkarız” değerlendirmesinde bulundu.

Dünya

19.07.2024, 11:24

Yaklaşık 3 yıl önce başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya - Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ediyor.

Rusya - Ukrayna arasındaki savaş, dünya siyasetindeki dengelerin keskin şekilde değişmesine yol açmıştı.

Ukrayna geçtiğimiz günlerde yapılan NATO zirvesinden üyelik konusunda eli boş dönse de bir kez daha üye ülkelerden yüklü miktarda maddi destek sözü aldı.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Ukrayna'ya 3 milyar sterlin yardımda bulunma sözü verirken "Ukrayna'nın yanında durmaya devam edeceğiz'' dedi.

İngiltere ziyareti sırasında Kral Charles ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile görüşen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bugün de kabine toplantısına katılacak.

A Milli Futbol Takımı, Galler deplasmanında! İşte Montella'nın muhtemel 11'i A Milli Futbol Takımı, Galler deplasmanında! İşte Montella'nın muhtemel 11'i Haberi Görüntüle

ZELENSKİ: TRUMP KAZANIRSA İŞİMİZ ZOR

İngiliz bakanlara Ukrayna'daki durum hakkında bilgi verecek olan Zelenski, BBC'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak seçimlere ilişkin konuşan Ukrayna devlet başkanı, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın yeniden başkan olarak seçilmesi halinde ülkesini bekleyen zorlu bir süreç olduğunu itiraf etti. Trump'ın kazanması halinde işlerinin zorlaşacağının altını çizen Zelenski, ''Trump'ın yeniden başkan olarak seçilmesi halinde Ukrayna – ABD ilişkilerinin zorlanacağını ve Trump’la çalışmanın zorlu bir iş olacağını biliyoruz ama biz çalışkanız ve zorlu işlerin altından kalkarız” değerlendirmesinde bulundu.

Şartlar ne olursa olsun ABD ile her durumda iş birliği yapmaları gerektiğine dikkat çeken Zelenski, ''ABD'de göreve kim gelirse gelsin birlikte çalışma niyetimiz var.'' dedi.

Boykot et! Siyonist artığı Cola Cola kutusu ile Müslümanlara çağrı: Bizim kanımız ucuz değil! Boykot et! Siyonist artığı Cola Cola kutusu ile Müslümanlara çağrı:... Haberi Görüntüle

''ABD İLE ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ''

Trump'ın başkan olması durumunda Trump'ın bu hafta başkan yardımcısı adayı olarak açıkladığı Ohio Senatörü JD Vance'in tutumu, gelecekte ABD'nin Ukrayna'ya nasıl yaklaşacağıyla ilgili soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Ukrayna lider, Vance'ın bu sözlerinin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti;

"Belki Ukrayna'da neler olduğunu gerçekten anlamamıştır. Biz ABD ile çalışmak durumundayız" 

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'a geri dönmesi halinde, ABD’nin Rusya'ya karşı daha ılımlı bir tutuma sahip olacağı öngörülüyor. Bu da Ukrayna'daki savaşta dengelerin değişmesine neden olacak.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading