Zelenski'nin Zafer Planı! 5 madde ve 3 gizli ekten oluşuyor: ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya ile paylaşıldı

Zelenski'nin Zafer Planı! 5 madde ve 3 gizli ekten oluşuyor: ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya ile paylaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesi için hazırlanan ve 5 madde ile 3 gizli ekten oluşan "Zafer Planı"nı Ukrayna Parlamentosunda açıkladı. ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya ile paylaşılan plan, yarın Avrupa Konseyi'ne sunualcak.

Dünya

16.10.2024, 19:19

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sona erdirmeye yönelik olarak hazırlanan 5 maddelik "Zafer Planı"nı duyurdu. Zelenski, bu planın uygulanması durumunda savaşın gelecek yıl sona erebileceğini belirtti. Zelenski, "Bu Zafer Planı'na göre şimdiden adımlar atmaya başlarsak, en geç gelecek yıla kadar savaşı sonlandırabiliriz." ifadelerini kullandı.

ABD, İsrail'e desteğini yineledi! 7 Ekim'in birinci yılında ABD, İsrail'e desteğini yineledi! 7 Ekim'in birinci yılında "İsrail'in yanındayız"... Haberi Görüntüle

KÜRESEL DESTEK ARAYIŞI

Zelenski’nin açıkladığı Zafer Planı, yalnızca savaşın sona erdirilmesi değil, savaş sonrası dönemde de Ukrayna’nın bölgedeki rolünü güçlendirmeye yönelik stratejik adımlardan da oluşuyor.i Ukrayna, zafer için oluşturduğu plan ile Avrupa ve NATO ittifaklarına sunduğu güvenlik ve ekonomik işbirliği fırsatlarıyla güçlenebileceği diplomatik adımlar atmak istiyor

Alkolü fazla kaçırdı yılana sarıldı! Genç adam sokak ortasında dev pitonla güreşti... Alkolü fazla kaçırdı yılana sarıldı! Genç adam sokak ortasında dev... Haberi Görüntüle

KUZEY KORE'NİN ROLÜ GÜNDEMDE

Konuşmasında savaştaki son gelişmelere de değinen Zelenski, Kuzey Kore’nin Rusya’ya verdiği desteğin altını çizdi. Kuzey Kore’nin fiilen Ukrayna’ya karşı Rusya’nın yanında savaştığını ve silah desteğinin yanı sıra Rusya'ya insan gücü sağladığını belirtti. "İstihbarat servisimiz, Kuzey Kore’den Rusya’ya sadece silah gönderilmediğini, aynı zamanda insan da gönderildiğini tespit etti." diyen Zelenski, bu kişilerin Rus fabrikalarında çalıştığını ve savaşta ölen Rus askerlerinin yerine geçtiğini açıkladı.

Bir FETÖ'cünün F-35 çığlığı: Türkiye Hamas'ı ve Rusya'yı destekliyor, bunu niçin yapıyorsunuz? Bir FETÖ'cünün F-35 çığlığı: Türkiye Hamas'ı ve Rusya'yı destekliyor, bunu... Haberi Görüntüle

ZAFER PLANI'NIN DETAYLARI

Zelenski, Zafer Planı’nın 5 maddelik kapsamlı bir yol haritası olduğunu belirterek, bu maddelere ek olarak üç gizli ekin de bulunduğuınu kaydetti.

  • BİRİNCİ MADDE: JEOPOLİTİK

Zelenski, planın ilk maddesinin Ukrayna’nın NATO’ya açık bir şekilde davet edilmesini içerdiğini ve bu maddenin Zafer Planı’nın başlangıç noktası olduğunu vurguladı. "NATO’ya koşulsuz davet, kararlılığımızın kanıtıdır." dedi.

  • İKİNCİ MADDE: ASKERİ GÜÇLENDİRME

Ukrayna'nın savunma kapasitesinin ortaklar tarafından güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Zelenski, topraklarında tampon bölgeler oluşmasını önlemek amacıyla belirli alanlarda savunma operasyonlarının sürdürüleceğini belirtti.

  • ÜÇÜNCÜ MADDE: CAYDIRICILIK

Planın bu maddesi, Ukrayna'da nükleer olmayan stratejik caydırıcılık araçlarının konuşlandırılmasını içeriyor. Zelenski, bu maddeyle Avrupa'nın Rusya'dan gelebilecek askeri tehditlere karşı korunmasının mümkün olacağını ifade etti. Bu maddenin gizli bir eki olduğunu ve ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya liderlerine iletildiğini de ekledi.

  • DÖRDÜNCÜ MADDE: EKONOMİK YATIRIMLAR

Gizli eklerden birine sahip olan bu madde, Ukrayna'nın değerli doğal kaynaklarının (uranyum, titanyum ve lityum gibi) üretimi için müttefik ülkelerle yapılacak yatırımları öngörüyor.

  • BEŞİNCİ MADDE: SAVAŞ SONRASI GÜVENLİK

Planın son maddesi, savaş sonrası döneme yönelik olup, Ukrayna ordusunun deneyiminin NATO ittifakının savunma gücünü artırması için kullanılmasını hedefliyor.

İsrail'in Vietnam'ı! Financial Times'tan dikkat çeken analiz: Son 3 Lübnan işgali nasıl sona erdi? İsrail'in Vietnam'ı! Financial Times'tan dikkat çeken analiz: Son 3 Lübnan... Haberi Görüntüle

YARIN AB'YE SUNULACAK

Zelenski, Zafer Planı'nı yarın Avrupa Konseyi toplantısında sunacağını açıkladı. Ancak parlamento üyelerine bu planı bugün tanıtmanın kendisi için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Soykırım ortağı İsrail'in yardımına koştu! ABD, İran'dan fırlatılan füzelerin bazılarını imha etti Soykırım ortağı İsrail'in yardımına koştu! ABD, İran'dan fırlatılan füzelerin bazılarını... Haberi Görüntüle

GEÇMİŞTE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, geçtiğimiz eylül ayında yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sona erdirmek için bir Zafer Planı hazırladıklarını açıklamış ve bu planı ABD Başkanı Joe Biden ile paylaştığını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading