Yandex Metrica

Sitede Ara

Zelensky resti çekti! Ukrayna kendisine dayatılan bir barışı asla kabul etmeyecek

Zelensky resti çekti! Ukrayna kendisine dayatılan bir barışı asla kabul etmeyecek

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky bugün yaptığı konuşmada Rus mevkidaşı Vladimir Putin'i Ukrayna'nın nükleer altyapısına saldırı planlamakla suçladı. Çin ve Brezilya'nın Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını sona erdirme çabalarına da değinen Zelensky, "Ukrayna kendisine dayatılan bir barışı asla kabul etmeyecek" dedi.

Dünya

25.09.2024, 18:48

Zelensky, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Son zamanlarda istihbarat servislerimizden, Putin'in nükleer tesislerimize ve bunların altyapılarına saldırılar planladığına dair başka endişe verici bilgiler aldım." dedi.

Ukrayna cumhurbaşkanı aynı zamanda Çin ve Brezilya'nın Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını sona erdirme çabasının "gerçek çıkarı" konusunda da şüphe uyandırdı ve şunları söyledi: "Ukrayna'nın pahasına gücünüzü artırmayacaksınız."

Mariana Çukuru'ndaki gizem çözüldü! Dünyanın en derin noktasındaki büyük sır ortaya çıktı! Mariana Çukuru'ndaki gizem çözüldü! Dünyanın en derin noktasındaki büyük sır... Haberi Görüntüle

GÖNÜLSÜZ ÇÖZÜM PLANLARI

"Bazıları alternatif, gönülsüz çözüm planları, sözde paket önerileri önerdiğinde, sadece Ukraynalıların çıkarlarını ve acılarını görmezden gelmekle kalmıyor, aynı zamanda (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'e savaşı sürdürmesi için siyasi alan da veriyorlar" dedi.

Volodymyr Zelensky ayrıca ülkesinin büyük güçler tarafından kendisine dayatılan bir barış anlaşmasını "asla kabul etmeyeceğini" söyledi.

"Büyük güçlerin küçük ülkelere karşı sömürgeci savaşlarını ve komplolarını" kınayan Ukrayna cumhurbaşkanı, "Ukraynalıların Moskova ile kendilerine "empoze edilecek" olası bir barış anlaşmasını "asla kabul etmeyeceklerini" söyledi.

Ortadoğu'ya asker gönderecekler! Pentagon'dan flaş Lübnan açıklaması: İsrail'e yardım eli uzatacaklar Ortadoğu'ya asker gönderecekler! Pentagon'dan flaş Lübnan açıklaması: İsrail'e yardım eli... Haberi Görüntüle

NÜKLEER SANTRAL VURULDU MU?

Bugün erken saatlerde Rus acil servisleri, Zaporojya nükleer santralinin bir Ukrayna insansız hava aracı tarafından hedef alındığını duyurdu.

Rus haber ajansı RIA'nın haberine göre, Ukrayna insansız hava aracı herhangi bir zarar vermeden nükleer santralin zeminine füze düşürdü.

Reuters haber ajansı saldırıyı derhal doğrulamaya çalıştı ancak bu mümkün olmadı.

Zaporizhzhya nükleer santralinin Avrupa'nın en büyüğü olduğu ve Mart 2022'den itibaren Rus kuvvetleri tarafından kontrol edildiği hatırlatılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading