Zeytin Dalı harekat bölgesinde çatışmalar yoğunlaştı! Ana yollar tamamen geçişlere kapatıldı

Zeytin Dalı harekat bölgesinde çatışmalar yoğunlaştı! Ana yollar tamamen geçişlere kapatıldı

Suriye'nin kuzeyinde Esed rejimi karşıtı gruplar birbiriyle mücadele ediyor. Yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle Zeytin Dalı harekat bölgesinde yüksek alarm durumuna geçildi. Bölgeden ana yolların tamamen geçişlere kapatıldığı yönünde bilgiler geliyor.

Dünya

17.10.2024, 01:27

Suriye'nin kuzeyinde Beşşar Esed rejimine muhalefet eden gruplar arasındaki çatışmalar yoğunlaştı. Esed yanlısı medya rejim taraftarlarına çatışmalardan etkilenmemeleri için güvenli alanlara gitmeleri yönünde uyarılarda bulunuyor. Bu arada Suriye Milli Ordusu'nun Kuzey Şahinleri grubunun karargahını ele geçirdiği yönünde bilgiler geliyor. Kuzey Şahinleri, SMO çatısı altında bulunan Hamza Tümeni, Mutasım Tümeni, Sultan Süleyman Şah Tümeni, 20. Tümen'le beraber Suriye Kurtuluş Cephesi çatısı altında hareket ediyor. 

Tahran'da halk sokaklara döküldü! İran'ın füze saldırısı sevinç gösterilerine sahne oldu! Tahran'da halk sokaklara döküldü! İran'ın füze saldırısı sevinç gösterilerine sahne... Haberi Görüntüle

LEVANT CEPHESİ'NDEN SMO'YA KARARGAHLARI BOŞALT ÇAĞRISI

Levant Cephesi ise Suriye Milli Ordusu'nun ele geçirdiği karargahları boşaltmasını, aksi takdirde Zeytin Dalı Ve Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'ndeki tüm SMO mevzilerine saldırı düzenleyeceğini bildirdi. 

İsrail medyasından olay iddia: Katliam ortakları İran'a misilleme saldırı planında mutabakata yakın İsrail medyasından olay iddia: Katliam ortakları İran'a misilleme saldırı planında... Haberi Görüntüle

KOMUTANLAR TESLİM OLDU

Suriye Milli Ordusu'nun Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerindeki tüm Suqur el-Shimal karargahlarına saldırı başlattığı, grubun komutanı Hasan Hayriye'nin kardeşi Udey Hayriye ve Yarbay Ebu Halid ve Ömer Riyya teslim olduğu gelen haberler arasında.

Türkiye'nin desteklediği muhaliflerden oluşan SMO içinde çatışmalar ilerleyen saatlerde beraber yoğunlaştı. Yerel kaynaklar Beşşar Esed rejiminin bölgeye asker gönderdiğini, Levant Cephesi'nden de bazı grupların bölgedeki Akda köyüne doğru hareket ettiğini söylüyor. Çatışmaların daha da artacağına yönelik görüş hakim. Levant Cephesi'nin Suqur al-Shimal grubuna destek göndermesi daha büyük çatışmaların habercisi. 

Baba Vanga'nın 2025 kehanetleri şok etti: Avrupa için karanlık günler mi geliyor? Laboratuvarlarda ne üretilecek? Uzaylılar ile ne zaman temas kurulacak? Baba Vanga'nın 2025 kehanetleri şok etti: Avrupa için karanlık günler... Haberi Görüntüle

TÜRK SAVAŞ UÇAKALRI BÖLGEDE UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Kamruk köyünde Kuzey Şahinleri ile SMO arasındaki çatışmalar devam ederken bazı sivillerin fabrikaya sığındığı bildiriliyor. Öte yandan Türk savaş uçaklarının Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde, SMO gruplarının kendi aralarında çatıştığı bölgelerde uçuş gerçekleştirdiği bildiriliyor.

Rusya'dan İran'a uyarı! İsrail bu gece saldırabilir Rusya'dan İran'a uyarı! İsrail bu gece saldırabilir Haberi Görüntüle

KİLİS'İN KARŞISINA ROKET DÜŞMÜŞTÜ

Akşam saatlerinde Kilis Merkez Akıncı köyü karşısındaki mayınlı bölgeye roket mermisi düşmüş, roketin düştüğü yerde yangın çıkmıştı. Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada "Bugün saat 17.53 sıralarında Kilis Merkez Akıncı köyü karşısında Suriye sınırları içerisindeki bölgede 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada 1 RPG 7 roketi mayınlı alana isabet etmiş ve o bölgedeki bitki örtüsünde yangına neden olmuştur. Sosyal medyada dolaşımda bulunan söz konusu görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Olayda Kilis'e yönelik herhang, bir saldırı gerçekleşmemiştir." denilmişti. 

2025'e kadar bir düzine atom bombası: İran'ın nükleer patlama testi gerçek gibi görünüyor 2025'e kadar bir düzine atom bombası: İran'ın nükleer patlama testi... Haberi Görüntüle

DMM: "TSK'NIN DAHLİ YOK"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de yaşanan çatışmaya dahil olmadığını belirttiği açıklamasında şu igfadelere yer vermişti:

"Türkiye-Suriye sınırında çıkan bir çatışmadan seken RPG 7 mermisi, mayınlı araziye düşmüş ve yangın çıkmasına neden olmuştur. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de yaşanan çatışmaya bir dahli bulunmamaktadır. 

Sınırlarımıza yönelik herhangi bir saldırı bulunmamaktadır. Resmi kaynaklar dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading