Dünyada bir ilk! Tıpta 'metaverse' döneminin adımları atıldı

İngiltere'de bir fakültede öğrenim gören tıp öğrencileri, 'karma gerçeklik' hologramlarını kullanarak hastaları nasıl tedavi edeceklerini öğreniyorlar. ABD'li bir şirket tarafından geliştirilen bu teknoloji, kardiyoloji ve nöroloji dallarında hologramla eğitim almayı mümkün kılıyor. Öte yandan, ilk defa Cambridge'deki Adenbrroke Hastanesi'ndeki öğrenciler tarafından kullanılan bu tekniğin 2023 yılından itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. Geliştirilmekte olan diğer modellerin kardiyoloji ve nöroloji ile ilgili olacağı da aktarılanlar arasında.

Multimedya

23.01.2024, 22:59

İngiltere'de bir fakültede öğrenim gören tıp öğrencileri, 'karma gerçeklik' hologramlarını kullanarak hastaları nasıl tedavi edeceklerini öğreniyorlar. ABD'li bir şirket tarafından geliştirilen bu teknoloji, kardiyoloji ve nöroloji dallarında hologramla eğitim almayı mümkün kılıyor.

Öte yandan, ilk defa Cambridge'deki Adenbrroke Hastanesi'ndeki öğrenciler tarafından kullanılan bu tekniğin 2023 yılından itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. Geliştirilmekte olan diğer modellerin kardiyoloji ve nöroloji ile ilgili olacağı da aktarılanlar arasında.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading