Sitede Ara

Ehliyet ile kimlikler ücretsiz birleştiriliyor! Üstelik sadece 5 dakika

Ehliyet ile kimlikler ücretsiz birleştiriliyor! Üstelik sadece 5 dakika

4 yıldır yürürlükte olan ehliyet ve kimlik bilgilerini tek kart altında birleştirme işlemleri milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Ayrı ayrı bir şekilde kar taşıma zahmetinden tamamen kurtaran bu uygulama ile birlikte kayıp vakaları da azalırken sadece 5 dakikada ehliyet ve kimliğiniz ücretsiz bir şekilde birleştiriliyor.

Ekonomi

17.10.2024, 15:47

2016 senesinde Resmi Gazete’de yayımlanan bildiri ile yürürlüğe giren yeni tip sürücü belgeleri ve yeni nesil kimlikler son uyarıların ardından giderek yaygınlaşmaya başladı. 31 Aralık 2024 tarihinde son bulacak eski kimlikler ve eski nesil sürücü belgelerinin kullanımına son verilecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşlara yapılan son çağrıda vatandaşların yenileme işlemlerini bu yılın sonu gelmeden tamamlamaları istendi. Kimliklerini yenilemek için nüfus müdürlüklerine giden vatandaşlardan bazıları bu zamana kadar haberdar dahi olmadıkları kimlik birleştirme uygulaması karşısında şaşkınlık yaşadılar.

Birleştirme işleminden yeni haberdar olan bazı vatandaşlar söz konusu uygulamanın nasıl yapılacağını merak ederken İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgiler ışığında; ehliyet ve kimlik kartlarını birleştirmek için uygulanması gereken adımlar şu şekilde sıralandı:

Ehliyet Kimlik

Borsa güne nasıl başladı? İşte 10.10.2024 perşembe günü BIST 100 açılış verileri... Borsa güne nasıl başladı? İşte 10.10.2024 perşembe günü BIST 100... Haberi Görüntüle

TAMAMEN ÜCRETSİZ

İlk olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden bir randevu almanız gerekiyor. Eğer ki hem yeni kimlik hem de yeni tip ehliyet sahibi iseniz birleştirme işlemi için herhangi bir ücret ödemesi yapmanız gerekmiyor. Nüfus müdürlüğüne randevu saatinde gitmeniz, bir sıra numarası almanız ve birleştirme işlemi yapmak istediğinizi söylemeniz yeterli oluyor. 

Birleştirme işlemi için gerekli olan şart hem kimliğinizin hem de ehliyetinizin yeni nesil olmasından geçmektedir. Eğer yeni bir nüfus kimliğine sahip değilseniz, birleştirme işlemini gerçekleştirebilmek için 37 TL kimlik ücretini yatırmalı, ardından da gerekli belgeleri ileterek yeni nüfus cüzdanı başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading