Yandex Metrica

10-14 Haziran'da IBAN hesabınızı kontrol edin: Aile Bakanlığı PTT aracılığıyla ikramiye dağıtacak!

10-14 Haziran'da IBAN hesabınızı kontrol edin: Aile Bakanlığı PTT aracılığıyla ikramiye dağıtacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartsız koşulsuz ihtiyaç sahibi vatandaşlara PTT aracılığıyla 4000 TL-7000 TL arasında sosyal yardım vereceğini duyurdu. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala dar ve orta gelirli vatandaşlara 'Sosyal devlet' kapsamında bayram ikramiyesi o tarihte hesaplara yatırılacak.

Ekonomi

07.06.2024, 16:37

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal devlet kapsamında 2024 Kurban Bayramı'ndan önce ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatmaya hazır. 19-14 Haziran 2024 tarihleri arasında IBAN hesaplarınızı kontrol etmeniz gerekecek, bakanlık hesabınıza 4000 TL para yatırmış olabilir.

Aile Destek Programı kapsamında vatandaşlara sosyal yardım ödemelerine devam ediliyor. Bu kapsamda 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında nakdi destek ödemesi sağlanacak. Verilen bu devlet desteğiyle vatandaşların sosyal refahına katkı, dar gelirli vatandaşların ise yaşam standartlarını artırmak amaçlanıyor.

Emeklinin gözü kulağı zamda! Temmuz'da emekli maaşı ne kadar olacak? İşte konuşulan zam oranları! Emeklinin gözü kulağı zamda! Temmuz'da emekli maaşı ne kadar olacak?... Haberi Görüntüle

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ BAYRAMDAN ÖNCE YATABİLİR

Türkiye Aile Destek Programı, dar gelirli bireyin ihtiyaçlarını karşılamak ve sosyal yardım alanında destek sağlamak amacıyla sağlanan destek olarak biliniyor. Türkiye genelinde dar ve orta gelirli kişilere sağlanan devlet desteği, vatandaşların geçim problemini azaltmayı hedeflemektedir.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım ödemelerinin Kurban Bayramı'ndan önce hesaplara yatırılacağını duyurdu. 

Maaşlar sil baştan değişiyor! SSK Bağ-Kur emeklisine 2'li zam tablosu:  İşte kalem kalem yeni maaşların listesi.... Maaşlar sil baştan değişiyor! SSK Bağ-Kur emeklisine 2'li zam tablosu:... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATAR?

Evde bakım ödemesi, engelli bireylerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılım sağlaması adına, bakım ihtiyaçlarının ailelerinin yanında karşılanması için ödenen destek türüdür. Evde bakım destek ödemesi bakıma muhtaç engellinin eşi, çocukları ve çocuklarının eşlerine ve bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması durumunda evde bakım ücreti verilir.

Evde bakım ödemelerinin de Kurban Bayramı'ndan önce hesaplara yatırılması bekleniyor.

Peynir ekmek gibi sıfır araç satacaklar: Fiyatlar tam 200 bin TL düştü: Volkswagen, Ford, Renault... Peynir ekmek gibi sıfır araç satacaklar: Fiyatlar tam 200 bin... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda “Ağır Engelli” olduğunu belgelendirenler.

Engelli kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması yani tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip soyunabilme, merdiven inip çıkabilme ve bunun gibi, aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı evde yaşayan birey sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olanlar başvuruda bulunabilir.

Habere Tepki Ver

42

23

5

7

4

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading