10-15 yıl prim ödemesi olanlar dikkat! Erken emeklilik formülü açıklandı

10-15 yıl prim ödemesi olanlar dikkat! Erken emeklilik formülü açıklandı

Milyonlarca çalışanın hayallerini süsleyen erken emeklilik ne kadar mümkün? Kaç yıl prim ödemesi yapılırsa erken emeklilik mümkün olur? Kısmi emeklilik formülü sayesinde belirli sürelerde prim ödemesi yapan sigortalılar erken emeklilik hakkı kazanabiliyor. Peki milyonları beklediği erken emeklilik hayali nasıl gerçeğe dönüşür?

Ekonomi

17.10.2024, 16:29

Erken emeklilik hayali ile yanıp tutuşanlara müjde! Belirli prim gün sayısına ulaşan sigortalılar için kısmi emeklilik fırsatı mevcut. 10, 12.5 ve 15 yıl prim ödemesi yaparak gerekli yaş koşullarını yerine getiren sigortalılar, erken emekli olma hakkı kazanabiliyor. Peki nasıl?

600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... 600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... Haberi Görüntüle

10 YIL SİGORTALI OLANLAR

3600 prim günü olan yani yaklaşık 10 yıl sigortalı olan vatandaşlar için emeklilik hayal değil. 3600 prim gününü dolduranlar için emekliliğin kapılarını açıyor. 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olan ve belirlenen yaş şartlarını karşılayan sigortalılar, bu avantajdan yararlanarak emekli olabiliyor. Kadınlar için 50, erkekler için 55 yaşını dolduranlar bu düzenlemeler sayesinde emekli maaşı almaya başlayabilir.

TCMB rakamları açıkladı! Özel sektörün yurt dışı kredi borcu ağustosta ne kadar oldu? TCMB rakamları açıkladı! Özel sektörün yurt dışı kredi borcu ağustosta... Haberi Görüntüle

12.5 YIL PRİMLE EMEKLİLİK MÜMKÜN MÜ?

Sigorta girişi 1999 ile 2008 yılları arasında olanlar içinse prim gün sayısı 4500'e çıkarıldı. 1999 - 2008 arası sigorta girişi olanlar, 12.5 yıllık prim ödemesi ve 58 (kadınlar için) veya 60 yaş (erkekler için) koşulunu yerine getirdiklerinde kısmi emeklilikten faydalanabiliyorlar. Söz konusu düzenleme, özellikle uzun süre çalışmış ancak prim günlerini tamamlayamamış olanlar için oldukça cazip bir seçenek sunuyor.

65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım ücreti alanlara müjde! Bakanlık müjdeyi verdi: Rakamlar sil baştan değişiyor! 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım ücreti alanlara... Haberi Görüntüle

PRİM BORÇLANMASI YAPARAK EMEKLİ OLMA

Tüm bunların yanı sıra prim günlerini tamamlayamayan sigortalılar için eksik günlerini borçlanma yoluyla tamamlama imkanı da mevcut. Bu sayede, prim ödeme süresi yetersiz kalan sigortalılar, eksik primlerini borçlanarak emekli olma hakkına sahip olabiliyor.

Söz konusu düzenlemeler ile emekli olmak isteyen sigortalılar, geçmişlerini kontrol ederek haklarını incelemesi, kısmi emeklilik fırsatından yararlanmalarını sağlayabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading