Yandex Metrica

10 farklı kripto para birimi etkilendi! BtcTurk'e siber saldırı: 5.3 milyon dolar çalındı!

10 farklı kripto para birimi etkilendi! BtcTurk'e siber saldırı: 5.3 milyon dolar çalındı!

Siber saldırıya uğrayan Türkiye'nin en büyük kripto para borsası BtcTürk CEO'su saldırı sonrası sosyal medya adresinden açıklamada bulundu. Çalınan fonlarla ilgili açıklamada bulunan CEO,  yaklaşık 5,3 milyon dolarlık kısmı dondurduklarını ifade etti. 

Ekonomi

24.06.2024, 09:27

Kripto para borsası BtcTurk'te yaşanan siber saldırıya ilişkin yeni bir açıklama geldi. Binance CEO'su çalınan fonlardan yaklaşık 5,3 milyon dolarlık kısmı dondurduklarını X hesabından paylaştı.

Türk Hava Yolları'ndan KAP'a açıklama: 'Zararın tazmini için uzlaşmaya varıldı' Türk Hava Yolları'ndan KAP'a açıklama: 'Zararın tazmini için uzlaşmaya varıldı' Haberi Görüntüle

İŞLEMLER DURDURULDU 

Türk kripto para borsası BtcTurk'e siber saldırı gerçekleştirildi ve kripto para yatırma işlemleri durdurulmuştu. ERC20 ağındaki kripto işlemleri tekrardan aktif hale getirildiği bildirildi.

BtcTurk'ten yapılan açıklamada;  "Kripto para yatırma ve çekme işlemleri, siber saldırıya uğrayan kripto para cüzdanları hariç olmak üzere, ilk aşamada ERC-20’ye dayalı kripto varlık cüzdanları ile kademeli olarak açılmaya başlanmıştır. Her kripto varlığın sıcak cüzdanı açıldıkça duyurusu yapılacaktır. Türk lirası yatırma ve çekme işlemleri ise kesintisiz olarak devam etmektedir" denildi.

Erken emeklilik şartı esnetildi! 1989-2009 arası 3599-4570 primde yeni şartlar güncellendi! Erken emeklilik şartı esnetildi! 1989-2009 arası 3599-4570 primde yeni şartlar... Haberi Görüntüle

"ŞİRKET ORTAKLARI FONA EK KAYNAK AKTARDI"

BtcTurk'ün yaptığı açıklama şu şekilde:

"BtcTurk | Kripto tarafından kullanıcı bakiyelerini olası kayıplara karşı korumak için sürekli olarak Güvence Fonu tutulmakta olup, siber saldırı sonucu oluşan kayıp bakiyelerini karşılamak üzere Şirket ortaklarının kendi varlıklarından Fona bugün ek kaynak da aktarılmıştır. Güvence Fonuna yapılan bu ekleme sonucunda kullanıcılarımızın platform nezdindeki varlıklarının üzerinde bir tutar BtcTurk | Kripto soğuk ve sıcak cüzdanlarında mevcut bulunmaktadır.

Siber saldırıya uğrayan kriptopara yatırma çekme işlemleri siber güvenlik ekiplerimizin detaylı çalışmaları tamamlanınca peyderpey açılacaktır.Konuyla ilgili gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz, gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz."

Beklenen çifte zam kapıya dayandı: Benzin ve motorine zam geliyor? Beklenen çifte zam kapıya dayandı: Benzin ve motorine zam geliyor? Haberi Görüntüle

ÇALINAN MİKTAR TESPİT EDİLEMEDİ 

10 farklı kripto para biriminin etkilendiği tespit edilen saldırıda henüz çalınan miktar belirtilmedi. BtcTurk'ün bu gibi saldırılar karşısında Güvence Fonu adlı bir fon bulundurduğu ve şirketin ortaklarının varlıkları tarafından bu fona kaynak aktardıklarını açıklandı.

Emekli ve memurun gözü enflasyon rakamlarında! Zam oranı kaç olacak? Emekli ve memurun gözü enflasyon rakamlarında! Zam oranı kaç olacak? Haberi Görüntüle

5,3 MİLYON DOLAR DONDURULDU 

Binance CEO'su Richard Teng de konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Teng, BtcTurk'e yardımcı olduklarını belirtirken çalınan fonlardan şimdiye kadar yaklaşık 5,3 milyon dolarlık kısmı dondurduklarını belirtti. 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading