Yandex Metrica

Sitede Ara

100.000 ton lityum alacaklar! Petrol devi beyaz altına dönüyor: Dengeler değişecek

100.000 ton lityum alacaklar! Petrol devi beyaz altına dönüyor: Dengeler değişecek

Petrol devi, Güney Koreli büyük bir pil üreticisiyle büyük bir anlaşma yaptığını duyurdu. Şirket çok yıllı anlaşmanın toplam 100.000 ton lityumu kapsayacağını ve petrol devinin 2030 yılına kadar yılda yaklaşık 1 milyon elektrikli otomobil aküsü için hammadde tedarik etme planlarına yardımcı olacağını söyledi.

Ekonomi

02.07.2024, 22:10

Elektrifikasyonun ilerlemesi ve lityum iyon pillerin üretimi için gerekli hammaddelerin sağlanmasını zorunlu hale getirmesiyle birlikte, pek çok petrol şirketi faaliyet alanlarını genişletmeye başladı. 

Bunlardan biri, Güney Koreli pil üreticisi SK ile güneybatı Arkansas'ta tuzlu sudan üretilecek lityumun tedarik edilmesi konusunda bağlayıcı olmayan bir anlaşma imzalayan petrol devi Exxon Mobil oldu. 

Şirket, çok yıllı anlaşmanın toplam 100.000 ton lityumu kapsayacağını ve petrol devinin 2030 yılına kadar yılda yaklaşık 1 milyon elektrikli otomobil aküsü için hammadde tedarik etme planlarına yardımcı olacağını söyledi.

Usulsüz faturaya son! Yakıt alan araçların plakaları otomatik işlenecek Usulsüz faturaya son! Yakıt alan araçların plakaları otomatik işlenecek Haberi Görüntüle

BEYAZ ALTINA GEÇİŞ

Şirketin lityum takma adıyla "beyaz altına" geçişi, düşen metal fiyatlarına ve ABD'de elektrikli otomobillere karşı artan tepkiye rağmen yalnızca petrol ve doğalgaza odaklanmayı bırakma niyetini gösteriyor.

ExxonMobil Düşük Karbon Çözümleri Başkanı Dan Ammann, "Dünyanın emisyon azaltma hedeflerini karşılamak için daha fazla lityuma ihtiyacı var ve biz de ABD'deki çözümleri teşvik ederek bu çabaya katkıda bulunuyoruz" dedi.

Zam şampiyonu yine değişmedi! Haziranda fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu! Zam şampiyonu yine değişmedi! Haziranda fiyatı en fazla artan ve... Haberi Görüntüle

LİTYUM TALEBİNDE PATLAMA

Exxon'a göre şirket, ilk projesini 2027'de çalışır hale getirmeyi hedeflerken, potansiyel müşterilerinin içinde bulunduğumuz on yılın sonuna doğru lityum talebinde bir artış beklediklerini söylüyor.

Doğrudan lityum ekstraksiyonu adı verilen, henüz erken bir aşamada olan ve ticarileşmeyi sağlamak için daha da geliştirilmesi ve ölçeklendirilmesi gereken bir yöntemi kullanmayı planlıyor.

Yeraltı rezervuarlarından tuzlu su pompalamayı ve lityum da dahil olmak üzere konsantre miktarda tuzu geride bırakmak için suyu buharlaştırmayı içeren geleneksel lityum madenciliği uygulamalarından farklı olarak, DLE uygulaması, suyun buharlaşmasına gerek kalmadan lityumu doğrudan seçip çıkarabilen teknolojileri kullanır.

DLE daha hızlı madencilik oranları, daha az su tüketimi ve en aza indirilmiş çevresel etki sağlar.

Habere Tepki Ver

5

1

4

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading